Sirena haljine su hit crvenog tepiha

Lionel Hahn/Press Accociation/PIXSELL
Jedna od najglamuroznijih i najvažnijih večeri godine, kako u filmskom, tako i u modnom svijetu, jest dodjela Zlatnih Globusa. Pogledajte koji su modni stilovi zavladali crvenim tepihom ove godine, unatoč neobično hladnoj nedjeljnoj noći u Los Angelesu.
Vidi originalni članak

Poznato je kako moda ne mari za vremenske uvjete, što su pokazale i mnogobrojne zvijezde na 70. dodjeli Zlatnih Globusa u Los Angelesu. Unatoč niskim temperaturama, poznate ličnosti nisu razočarale brojne kritičare i ljubitelje mode diljem svijeta, te su se prošetale po crvenom tepihu u impresivnim kreacijama najpoznatijih modnih kuća.

U moru različitih krojeva, jasno se uspio istaknuti jedan trend - haljine sirena kroja. Tako su se za ove “morske” kreacije odlučile mnogobrojne poznate ličnosti, poput Megan Fox, Hayden Panettiere, Jessice Albe, Jennifer Lopez, Amy Adams, Emily Blunt, Heidi Klum, Selme Hayek, Taylor Swift, Helen Mirren i mnogih drugih.

Haljine sirena kroja usko prate liniju tijela te se nakon razine koljena počinju širiti, podsjećajući tako na figuru morske sirene. Najčešće je “rep” haljine duži odostraga, pružajući volumen i čineći figuru izrazito vizualno zanimljivom. Zbog dramatičnog looka koji nude, jedan su od najpopularnijih izbora za svečane prilike i crveni tepih.

Jedna od najbolje odjevenih zvijezdi ove večeri bila je Jessica Alba. U koraljnoj haljini Oscara de la Rente izgledala je magično, poput prave sirene. Kombinaciju je ukrasila zanimljivom pernatom torbicom Rogera Viviera, jednostavnom ali bogatom ogrlicom te narančastim ružem.

Ništa manje zanosna nije bila ni popularna Megan Fox, koja je zablistala u neutralnoj kreaciji Dolce & Gabbane te tako potvrdila svoj status najseksepilnije žene današnjice. U sličnoj haljini, no ovaj puta s potpisom Roberta Cavallija, oduševila nas je i mlada Hayden Panettiere, koja se proslavila ulogom u seriji “Heroji”. Hayden je svijetlo rozu haljinu podigla clutch torbicom u boji fuksije.

Haljine sirena kroja pristaju različitim ženskim figurama. Za žene s izraženim oblinama, ovakav kroj će naglasiti njihovu prirodnu figuru u obliku pješčanog sata. Najbolji primjeri za to jesu zanosna glumica Selma Hayek i popularna pjevačica Jennifer Lopez. Selma je tako zablistala u svjetlucavoj Gucci s detaljem u obliku velike mašne, dok se Jennifer odlučila za izazovnu kreaciju Zuhaira Murada, prepuštajući malo toga mašti.

S druge strane, sirena haljina može pomoći ženama koje su prirodno tanke i mršave te žele stvoriti iluziju ženstvenih oblina. U tome će im pomoći haljina s ugrađenim steznikom i lepršavog kroja. Primjeri Taylor Swift u prekrasnoj haljini otvorenih leđa s potpisom Donne Karan te Amy Adams u neutralnoj Marchesa haljini potvrđuju navedeno.

Kod ovakvih haljina veoma je bitan materijal. Modni stručnjaci tako savjetuju da u ovom slučaju izbjegavate tkanine s printom, s obzirom da će se uzorak, koji je sam po sebi vizualno zanimljiv, natjecati s već upečatljivim, dramatičnim krojem. Najbolji izbor jesu elegantni materijali, poput svile ili satena. Lagani i svjetlucavi materijali tako će naglasiti lijepe linije koje će ova haljina stvoriti. Heidi Klum dobar je primjer za to kako elegantan materijal može spasiti haljinu upitnog kroja. Iako je izgledala vrlo seksepilno, haljina sirena kroja s jednim rukavom i dubokim prorezom možda i nije najbolji izbor za lijepu manekenku.

U svakom slučaju, haljina sirena kroja nametnula se kao modni imperativ u ovogodišnoj noći Zlatnih Globusa, donjevši dašak glamura starog Hollywooda u modni svijet današnjice.

U galeriji pogledajte kako su izgledale poznate modne sirene...

Posjeti Miss7.24sata.hr