Šest stilova s kojima želimo eksperimentirati u novoj sezoni – koji ti biraš?

Dupe
Vidi originalni članak
  • Dosadila ti je odjeća koja u kutku ormara čeka do počne jesen? Odlično, vrijeme je za eksperimentiranje!
  • Bilo da već imaš stil koji ti se sviđa i tražiš nove komade ili si u potrazi za nečim potpuno drugačijim, pripremili smo ti sve
  • Izaberi neku od ovih popularnih estetika i teleportiraj se u distopijsku budućnost ili se vrati u omiljene dane prošlog stoljeća

Htjeli to ili ne, ljetu je službeno stigao kraj, a umjesto da očajavamo za svim ljetnim krpicama koje smo obožavali, vrijeme je da svoj fokus prebacimo na sve te divne komade koje donosi nova sezona. Nećemo sigurno izbaciti iz ormara sve što smo nosili prošle godine i krenuti od nule, no ipak želimo dodati koji novi komad koji će obilježiti ovu jesen. Nova sezona idealna je prilika da isprobamo nove stilove i estetike, a ove nas godine čeka toliko popularnih stilova da ne znamo od kojeg bismo krenuli.  

Kako bismo ti olakšali ovo modno eksperimentiranje, donosimo ti šest popularnih stilova koji će se nositi u novoj sezoni. Odluku koji je najbolji prepuštamo tebi, a uvijek možeš kombinirati krpice, tenisice i dodatke jednog stila s drugim i tako stvoriti onaj najbolji - tvoj jedinstveni. 

Cyberpunk

Na sam spomen cyberpunk estetike odmah vidimo neonska svjetla koja se tek nježno probijaju kroz mračne distopijske gradove. U  filmovima, serijama i video igricama takve tematike likovi se oblače toliko bizarno da je sam stil teško pretvoriti u svakodnevni, prikladan za odlazak u školu ili na posao, no nije nemoguće. Razmišljaj ovako - podloga odjevne kombinacije trebaju biti tamnije i prigušene nijanse plave, zelene ili smeđe s dodatkom detalja neonskih boja. Primjerice, ako odabereš Adidas PRESTIGE tenisice koje spajaju klasičan izgled s modernim dizajnom, neka i hlače budu slične boje, no kod odabira jakne, majice ili hoodice, slobodno odaberi neonsku žutu ili plavu. 

Old money

Taj tihi luksuz koji se krije u odabirnu kvalitetnih komada umjesto onih brendiranih odlikuje old money stil koji već godinama ne silazi s trona jednog od najpopularnijih. Old money karakteriziraju jednostavnije kombinacije koje nisu nipošto dosadne, one jednostavno govore "sve što imam na sebi pomno je odabrano, ali bez previše truda". Zemljane i neutralne nijanse s crvenim detaljima savršeno opisuju ovaj stil, a uz lanene košulje, meke džempere, dolčevite i odijela koja savršeno prate liniju tijela odlično će pristajati Champion PRESTIGE tenisice i jednako decentni Champion ruksaci.

Y2K

Ako si kročila u bilo koju trgovinu s odjećom u posljednje dvije godine sigurno si primijetila koliko se Y2K estetika vratila na velika vrata. Dok oni rođeni u 90-ima možda zbog toga nisu najsretniji, novije generacije jednostavno su oduševljene plišanih trenirkama, plisiranim suknjama i velikim sunčanim naočalama. Što se tiče obuće, jedan od najpopularnijih modela tenisica tada su bile PUMA tenisice, a pogađaš, sada su opet popularne. Modeli poput CLUB II ERA dostupne su u raznim bojama, a odlična su kombinacija svakodnevne i sportske obuće. 

Skater girl

Bilo da stvarno znaš kako izvoditi trikove na skateboardu ili ti se jednostavno sviđa ova estetika, skater girl stil jedan je od popularnijih za novu sezonu pred nama. Široke traperice, suknje skater kroja, oversized hoodice i ruksaci šarenih uzoraka glavna su obilježja ovog stila koji se rodio još prošlog stoljeća, a niti jedan skater girl outfit nije poput bez Vans tenisica.

Normcore

Ne želi se svatko isticati jarkim bojama i unikatnim komadima, nekada samo želimo proći kroz dan u udobnom outfitu koji izgleda pristojno i skladno. Ako je to estetika koju voliš i u kojoj se osjećaš najbolje, onda je za tebe normcore stil. Iako je jednostavan i nepretenciozan, normcore stil nipošto nije dosadan. Traperice, jednobojne košulje, majice dugih rukava ili džemperi zaštitni su znak ovog stila, a ako tražiš udobne i trendi tenisice koje će ih nadopuniti, neka to budu one brenda Reebok. Iako su dostupne u nebrojeno mnogo boja, u ovaj stil idealno će se uklopiti minimalistički modeli u bijeloj, crnoj, bež i tamnoplavoj boji. 

90s core

Y2K stil ti nije dovoljno "retro" i želiš se ipak vratiti u vrijeme kada su mobiteli bili veći od današnjih računala, a pristup internetu bio je rezerviran samo za knjižnice? Dobro došla u 90s core, stil u kojem se miješaju sportske, glam i grunge estetike. Široke trenirke, slip haljine, hoodice i traperice koje su barem četiri broja prevelike sve ubrajamo pod isti 90s stil, ali ipak postoji jedan brend koji je obilježio sve nas koji smo u tom periodu odrasli. Kappa trenirke koje su toliko velike da ih nosimo i nekoliko razreda osnovne škole urezane su nam u sjećanje, kao i tenisice koje smo nosili za baš sve prigode. Teleportiraj se u te dane Kappa tenisicama s debelim potplatom ili klasičnim bijelim tenisicama ukrašenim crvenim i zelenim detaljima. 

Kao što vidiš, izbor je zaista velik, a ako se dvoumiš između dva stila, znamo trik kako će odluka pasti na - oba. Jednostavno zaviri u CCC Back to school kolekciju u kojoj ćeš pronaći baš sve ove modele tenisica, a ako postaneš ili već jesi član CCC kluba, imaš pravo iskoristiti 50 % popusta na drugi, povoljniji artikl do 15. 9. To znači da dilema nestaje, a ti doma odlaziš s dva odlična komada koja će učiniti sezonu pred tobom potpuno drugačijom od prijašnjih. 

Posjeti Miss7.24sata.hr