Seksipilni odjevni komadi zavladali modnom pistom

Davor Puklavec/ Pixsell
Treća večer Dove Fashion.hr-a ostavila je oprečne dojmove. S jedne strane tu su dvije izvrsne kolekcije u kojima smo uistinu uživali, dok s druge smo na pisti gledali nepovezane modne priče koje su na granici dobrog ukusa.
Vidi originalni članak

Ivana Popović

Dizajnerica i umjetnica Ivana Popović nikad ne prezentira klasične revije. Ona za svoje gledatelje pripremi pravi show zbog čega njene kreacije uvijek padaju u drugi plan. No, Ivana to zapravo želi jer njena poruka je kompletna tek uz show na pisti. Ovaj put dizajnerica se odlučila za decentniju verziju – koncert s legendarnom Carol Cass u čijem pjevanju smo uistinu uživali.

Na pistu su izašle dvije manekenke, točnije dvije balerine, koje su na sebi nosile mnogo slojeva odjeće. Kako je tekla glazba tako su one skidale, točnije ljuštile, sloj po sloj odjeće, da bi ostale u bijelim čistim haljinama. Na jedan način one su ostale u svojoj „modnoj suštini“ – nevine, čiste i bijele. U tom trenutku na pistu je izašla Ivana i njen pomoćnik koji su balerine bojali i prskali bojama. Revija je završila uz izvrsnu Carol Cass.

Ana Maria Ricov

Dizajnerica iz sezone u sezonu sazrijeva i prezentira sve bolje i bolje kreacije. Razvoj koji bi dizajnerima trebao doći prirodno. Dok neki sezonama stoje na istom mjestu, drugi pak nazaduju u svom dizajnu. Ana Maria je konstantna u svom razvoju – od sramežljive dizajnerice koja predstavlja pomalo dječačke kreacije, razvila se u "ženstvenu" kreatoricu, da bi ovaj put na pisti predstavila  seksipilne kreacije. Ona je u razvoju uvijek u granicama svog stila – prijelazi su lagani, promišljeni i slika Ana Marijinog kreativnog sazrijevanja.

Njeno proljeće/ljeto nisu u bojama – odabrala je crnu, sivu i boju pijeska, a u prvom planu su krojevi koji su vješta mješavina širokih i uskih. Linijama, šavovima i uzorcima manipulira ženskom siluetom, naglašavajući ženske obline na najbolji mogući način.

U kolekciji Ana Maria kombinira nježan materijal s onim grubim, a nakit akademskog kipara Silvija Hrnčira je izvrsno zaokružio tu modnu priču. Ove sezone dizajnerica je dodala dozu seksipila koji je u njenoj izvedbi ukusan i neizravan. Proziran materijal poslužio je svojoj svrsi i stopio se s kreacijama. Lepršavi materijali izvrsno izgledaju na pisti. Fluidno se kreću oko tijela manekenke te ostavljaju dinamičan dojam. Redoslijed izlaza je bio besprijekoran – nježno i mudro nas je vodio s jedne kreacije na drugu. Sa sigurnošću možemo reći da se Ana Marijina kolekcija ubraja među najbolje na ovosezonskom Dove Fashion.hr-u.

Ivana Pilja

Gošća s Beograd Fashion Weeka prezentirala je teatralnu kolekciju s dva oprečna dijela. Predstavila je nosive male crne haljine koje su, kad se oduzme neobična frizura, kožne rukavice i opake cipele, prosječne i nezanimljive. S druge pak strane tu su dramatične haljine koje su više kostimi nego nosivi komadi.

Dizajnerica nije predstavila onaj najvažniji prijelaz, a to su upečatljive haljine koje su u isto vrijeme pravi dizajnerski komadi, ali i nosivi odjevni predmeti. Kod Ivane je jedno ili drugo – prosječan nosiv komad ili teatralna haljina s kojom se samo možemo prošetati na pisti.

Martina Felja

Dizajnerica je predstavila kolekciju koja je izravan nastavak na onu predstavljenu na Perwoll Fashion.hr Cruiseu. Vidljivo je da se Felja posljednjih sezona traži u novom modnom izričaju – ženstveni komadi prkose njenom željom za drskim kožnim kreacijama. I tu negdje između Martina se gubi miješajući oprečne elemente, materijale i stilove. Rezultat je prazna priča koju rijetko tko shvaća.

Martinin stil je oduvijek bio izrazito seksipilan i zavodljiv i u tom području se dizajnerica dobro snalazi. No, u želji da njena žena odraste i postane zrelija i ženstvenija, Martina se gubi. Dizajnerica bi se trebala odlučiti kojem stilu se želi prikloniti i to onda činiti do samog kraja. Lepršavi materijali s printom bubamara ne funkcioniraju s kožnim elementima, kao ni uske seksi kožne haljine s dugim ženstvenim kreacijama.

Bata Spasojević

Još jedan gost iz Beograda pokazao je mješovitu muško-žensku kolekciju. Blještavi i sjajni komadi, koji su rezervirani za glam večeri, sačinjavali su prvi dio kolekcije. Drugi je bio rezerviran za ženstvene komade pretežito pastelnih boja koji se miješaju s kožnim dijelovima. Dvije priče koje su potpuno nepovezane i koje su zbunile gledatelje.

Na pisti smo vidjeli pokoji konkretan komad koji funkcionira zasebno, no na koncu priča Bate Spasojevića sastoji se od kratkih modnih pripovijetki koje kratko drže pažnju gledatelja.

Link by Zoran Mrvoš i Ogi Antunac

Čast zatvaranja treće večeri pripala je svježem modnom dvojcu koji je svojom debitantskom kolekcijom na prošlom Dove Fashion.hr-u oduševio sve prisutne. Kritika je pisala hvalospjeve, a većina gledatelja se mogla vidjeti u pokojoj njihovoj kreaciji.

Ni ovaj put Zoran i Ogi nisu razočarali. Dizajneri su pokazali kako za izvrstan dojam nije potreban blještav materijal koji se vijori u metrima, upadljiv print i teatralne frizure. Njihova vizija je moderna žena koja prkosi uštogljenim i klasičnim odjevnim kombinacijama. Ona će možda nositi bijelu košulju i hlače na posao, no to čini na urban i način. Moderna Link frajerica ne brine što ljudi oko nje misle. Ona je samouvjerena i drska, bilo u casual, poslovnom ili večernjem izdanju.

Prevladavaju crna i bijela boja, koje su na mahove osvježene jarkim, čak neonskim bojama. Konstrukcijski besprijekorni komadi pozornost plijene svojim neobičnim, pomalo uvrnutim detaljima, poput bijele košulje čija lijeva strana sadrži prozirni materijal. Upravo taj materijal na brojnim kreacijama ostavlja bez daha. Djeluje poput novog sloja kože zbog čega je dodatno naglašena ženska zavodljivost na pojedinim kreacijama.

Zoran i Ogi prezentirali su konkretnu i zaokruženu kolekciju koja sadrži sve one elemente koji su potrebni modernoj ženi da sa stilom proživi dan i večer. Dizajn poput Linka dugo smo čekali – nepretenciozni i besprijekorni komadi kojima nije potreban popratni sadržaj i pompa. Oni govore sami za sebe i to čine na najbolji mogući način.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije hrvatskih i gostujućih dizajnera…

Posjeti Miss7.24sata.hr