Objavljena je tema Met Gale 2024. - već se veselimo novim ekstravagantnim kreacijama

Profimedia
Vidi originalni članak
  • Obzirom da je Nova godina pred vratima, počinjemo razmišljati o događajima koje vjerno iščekujemo u njoj
  • Jedan od njih je naravno i Met Gala 2024. koju modni entuzijasti i obični ljudi željni memeova i tračeva iščekuju još od prošle
  • U nastavku donosimo sve što smo saznali o najglamuroznijoj večeri godine 

Met Gala je godišnji humanitarni događaj prikupljanja sredstava za Metropolitan Museum of Art, no ovaj dobrotvorni dio redovito u medijima zasjeni modni - kreacije koje se pojave na crvenom tepihu newyorškog muzeja. A strka i iznenađenja oko toga što je tko obukao, čak i poželji šok, i jesu glavna fora. Naravno, na čelu parade je legendarna urednica američkog Voguea Anna Wintour, a na nju stižu samo oni odabrani, dizajneri i slavne osobe koji su počašćene pozivnicom za Met Galu.

Temu koja je misao vodilja događanja i u skladu s kojom će se svi odjenuti, zna se, određuje Wintour, a njezino obznanjivanje se s nestrpljenjem iščekuje. Jer ono po čemu najviše pamtimo stare i zbog čega se radujemo novim Met Galama jesu outfiti i memeovi nastalih od istih. Evo što i koga ćemo gledati ove godine... 

Life&style Robert Pattinson odlučio je prodati svoj hollywoodski dom, izgleda kao prava bajka

Tema: Ponovno buđenje mode

Obzirom da se event održava prvog ponedjeljka u svibnju, ove će to godine biti 6. svibnja, a tema Met Gala 2024. je "Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode". Izvor iz Met Gale otkriva da je ideja "udahnuti novi život legendarnim komadima kroz kreativne i imerzivne aktivacije osmišljene da prenesu mirise, zvukove, teksture i pokrete odjevnih predmeta koji više ne mogu izravno komunicirati s tijelom." U čast tome, ovogodišnja revija “istražit će pojmove ponovnog rođenja i obnove, koristeći prirodu kao metaforu za nepostojanost mode.”

Tema Met Gale ne samo da određuje dress code za ovaj događaj te godine, ona pred dizajnere postavlja izazov, potiče na promišljanje o modi i, ništa manje važno, postaje tema izložbe Metropoliten Museuma. Tema je 2023.-e bila posvećena preminulom dizajneru Karlu Lagerfeldu, 2022. nosila je naslov Antologija mode u Americi, 2021. bio je to Leksikon mode, a godinu ranije Moda i trajanje.

Popis gostiju Met Gale nikada se ne otkriva prije velike večeri, tako da će nas sve, kao i uvijek, dočekati veliko iznenađenje dok gledamo koje to slavne osobe dolaze na crveni tepih. Međutim, kalkulacija uvijek ima, tko će doći i tko NEĆE doći. Postoje neka imena koja su uvijek prisutna, kao što je klan Kardashian i Jenner (prošle se godine pričalo da nisu pozvane, ali su ipak bile, u smanjenom sastavu. Samo su Khloé i Kourtney izostale) ili  Rihanna. Ove se godine nadamo velikim zvijezdama poput Zendaye koje su nam prijašnjih godina nedostajale.

Life&style Leni Klum ima sestru blizanku? Ma, ne... Samo dvojnicu koja je pozirala s mamom Heidi

Posjeti Miss7.24sata.hr