Šareni nakit za vesele kombinacije

Davor Puklavec/ Pixsell
Razigran, šaren, veseo i upečatljiv – karakteristike su sve popularnijeg brenda nakita Luce Lu iza kojeg stoji mlada riječka dizajnerica Lukrecija Tomušić.
Vidi originalni članak

„Nakitom sam se počela baviti prije otprilike godinu dana i od tad ga intenzivno izrađujem. Oduvijek sam se ukrašavala s nečim, volim se istaknuti nekim detaljem i konstantno kombinirati outfite. Tako sam došla na ideju da si sama radim stvari, bilo mi je isplativije. Prijateljima se svidjelo te sam i njima počela izrađivati. Kritike su uvijek bile pozitivne te sam se tako odlučila proširiti na tržište“, objasnila je Lukrecija.

Dugo je razmišljala koje ime za brend odabrati, no na koncu je spojila svoja dva nadimka u jedan naziv. Luce Lu brend konstantno se mijenja. Dizajnerica nikad ne stoji na istom mjestu nego svaku kolekciju izrađuje od drugog materijala.

Drvo je njen najdraži materijal

„Istražujem, no i brzo se zasitim pa često mijenjam materijale. U početku sam radila s tkaninom i šivala, onda sam se prebacila na drvo i plastiku, a sljedeći materijal je bio gips. Na kraju sam se vratila prirodnom materijalu i najdražem drvetu. Drvo mogu oblikovati po želji i jednostavno se obrađuje te lijepo upija boju. Nije lomljivo, što mi je bio i cilj, tako da možete ići na najotkačeniji party i skakati do mile volje i nećete ga slomiti. Jedino ga možete izgubiti“, kroz smijeh je komentirala dizajnerica.

Ističe kako je idealno za pojedini komad nakita odvojiti cijeli dan, kako bi svaki proces izrade dovoljno dugo odstajao. Naravno, može se napraviti i za otprilike dva sata, ali Lukrecija voli detaljniju i kvalitetnu izradu.

„Prvo nacrtam oblik koji želim te sjednem za stol i uključim pilu koja užasno buči. Kad izrežem željeni oblik onda obradim, šmirglam te izbrusim. Tad slijedi onaj najkreativniji dio, a to je crtanje. I završni dio je zaštitni lak, stavljanje lanaca i satenskih trakica“, objasnila je način izrade Lukrecija.

Tijekom vremena motivi Luce Lu nakita su se mijenjali. Dizajnerica je počela prvo izrađivati nakit inspiriran muffinima i drugim slasticama, a najnovija kolekcija pod nazivom „Luce Lu goes electro“ slavi geometrijske oblike. Prirodno sazrijevanje dizajnerice vidljivo je iz kolekciju u kolekciju. No, unatoč tomu Luce Lu nakit je u svojoj suštini veseo, razigran, simpatičan i pozitivan.

„Nova kolekcija izrađena je od drveta, a sadrži ogrlice. Asortiman je nadopunjen naušnicama i broševima. A sprema se kolekcija ukrasa za prste“, objasnila je dizajnerica.

U nastavku Lukrecija naglašava kako inspiraciju pronalazi sa svih strana, no pretežito ju nadahnjuju materijali, boje i ostali dodaci s kojima izrađuje nakit. U jedan od njenih najdražim komada ubraja se crna ogrlica sa šarenim geometrijskim likovima koja se zove „Tak-tak“. Riječ je o prvoj ogrlici iz nove kolekcije od koje je sve počelo. Upravo taj komad je i najtraženiji. Jednostavna, a ipak je efektna i zanimljiva. Onaj „slađi“ dio njenog asortimana obožava mlađa publika, dok je nova kolekcija privukla sve generacije žena.

„Volim kad baka kupi za svoje unuke ili za sebe. Volim vidjeti poslovnu ženu s mojom ogrlicom. Ali najdraža mi je mladež koja podigne ogrlicu sa svojom ludom kombinacijom“, objasnila je Lukrecija.

Dizajnerica se također, kako ona objašnjava, voli kititi vlastitim nakitom. No, osim svog rada podržava i rad mladih indie dizajnera i ponosna je vlasnica par hrvatskih rukotvorina. Njeni favoriti su Micica,Tanjadasimalomanja Jewerly, Jane Doe i Marina Marinski.

Luce Lu nakit može se kupiti u Prostoru slobodne Manufakture u Zagrebu, ali i putem Facebook stranice.

Novu sezonu Lukrecija je započela promocijom nove kolekcije putem promo videa koji je nastao u suradnji s riječkim fotografom Kristijanom Vučkovićem „Mekanotehnik“, te dvojcem iz riječke grupe Senzor koji čine Marta Ožanić i Bernard Blašković.

U galeriji detaljnije pogledajte nakit Luce Lu i način na koji ga dizajnerica izrađuje...

Posjeti Miss7.24sata.hr