Šarene i slatke torbe od kojih se nećete odvajati

Mario Jakšić/Baggiz
Sve ljubiteljice mode složit će se oko jedne stvari - torbice su izuzetno važan dio outfita te ih stoga nikada ne možemo imati previše. Hrvatska dizajnerica Ana Golubić Brozović svoju je strast prema torbama pretvorila u popularni brend Baggiz, jedan od izlagača na Budi.IN Sajmu kreativnih detalja koji će se održati u zagrebačkom Centru Kaptol 9. i 10. veljače od 10 do 21 sat.
Vidi originalni članak

Ukoliko volite neobične modne dodatke, Baggiz torbice osvojit će vas na prvi pogled. Šareni modeli i unikatan dizajn glavna su karakteristika ovih modnih bombona. Izrađeni od umjetne kože u kombinaciji s prirodnim ili sintetičkim materijalima, Baggiz torbice rezultat su kreativnosti i odvažnosti mlade dizajnerice iz Čakovca.

“Inspiraciju pronalazim u različitim pričama, pjesmama, filmovima ili knjigama… Ili u nekoj velikoj povijesnoj ličnosti! Međutim, često nemam konkretnu ideju o kolekciji, nego jednostavno krenem raditi sa materijalom i samo pustim da sve dođe na svoje… Teško je objasniti kako - najbitnije mi je da me sve to dobro zabavlja i da od početka imam feeling da sam na dobrom putu”, objasnila nam je Ana.

Kako više od svega voli eksperimentirati s neobičnim materijalima, poput plastike i gume, njen rad na prvi se pogled razlikuje od drugih. Pri dizajnu drži se samo jednog pravila - ne upotrebljava prirodnu kožu.

Brend je nastao 2006., kada se Ana vratila u rodni Čakovec, nakon diplome na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Kako, poput mnogih hrvatskih kreativaca, nije uspjela pronaći posao u struci, mlada dizajnerica je usmjerila stečeno znanje i vještine u svoju najveću strast - izradu i kupovinu torbica. Danas je jedna od malobrojnih sretnika koji su uspjeli pretvoriti hobi u posao.

Tri su osnovne kategorije Baggiz proizvoda: male večernje torbice, torbice koje se nose oko struka i velike torbe. Cijene torbica kreću se od 200 kn do 500 kn, ovisno o veličini. Uz ovu osnovnu ponudu, Ana također izrađuje vrećice i novčanike. Pri svemu Ani puno pomaže i njen “tihi partner” - suprug Tomislav, koji se brine za vizualni identitet te web i grafički dizajn.

Vesele, zanimljive, šarene i posebne - Baggiz torbice posebno nam se sviđaju zbog toga što su većinom unikati ili su pak izrađene u malim serijama. Ukoliko se želite istaknuti iz uniformirane mase, ne možemo se sjetiti boljeg načina. “Usudite se eksperimentirati odjećom, dodacima i modom općenito. Nemojte ju ne shvaćati preozbiljno, već kao jednu veliku zabavnu igru!”, svima je toplo preporučila mlada dizajnerica.

U galeriji detaljnije pogledajte Baggiz torbe...

Više o Budi.IN Sajmu kreativnih detalja saznajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr