Romantične haljine za ženstvene kombinacije

Tomislav Miletić/Pixsell
Elegantne haljine s daškom retra i romantike čine okosnicu stila Aline Radusin, PR djelatnice frizerskog salon Trilab. Njene kombinacije su uvijek odmjerene i koloritom usklađene, a modni dodaci stylingu pružaju notu zaigranosti.
Vidi originalni članak

„Svoj stil bih opisala kao kombinaciju starog i novog, inspirirana sam svime što me okružuje. Jako volim stil 40-tih i 50-tih, ali ne volim da me bilo što ograničava. Zbog obavezna sam po cijele dane vani, tako da mi je na prvom mjestu udobnost i zato vrlo često spajam nespojivo. Nije sve po zadnjoj modi jer ne pratim slijepo trendove“, objasnila je Alina.

Nigdje bez velikog prstena

I njeni najdraži komadi, haljine, suknje, hlače visokog struka i košulje, su u duhu retra, a u najdraži uzorak joj se ubraja onaj točkasti. Prilikom slaganja stylinga udobnost i praktičnost stavlja na prvo mjesto, ali pazi i da joj barem jedan modni detalj ima točkasti uzorak. A neizostavni dio svakog styling je i veliki prsten. Naglašava kako joj se dnevni i večernji stil ne razlikuju pretjerano – za večer bira više nakita i manju torbu.

„Moda mi je važna, no nije mi presudna. I inače volim umjetnost, boje i volim biti kreativna pa me moda u tom smislu veseli“, naglašava Alina.

Možda ne robuje modnim trendovima, no rado prati rad stranih i hrvatskih dizajnera. Voli kreacije modnog dvojca eNVy rooma, poznatog brenda A'marie, ali i one mladog dizajnera Manuela Maligeca. Kad je strani dizajn u pitanju, kao svoje favorite navodi Marchesu, Zuhair Murada, Toujouri, Vilshenko, a obožava sve ono što nosi Florence Welch.

U shoppingu je spontana i kupuje ono što joj se na prvu svidi, pri čemu nije važno je li joj to potrebno ili ne. U kupnju ne ide planski i često, kupuje slučajno i u prolazu. Najvažnija stavka je ljubav na prvi pogled. Njene stalne adrese su Shpitza butik, Zara i Noa Noa. Najviše novca troši na prstenje, marame i haljine.

Obožava zaviriti u mamin i bakin ormar

Kako voli retro stil, tako voli nositi i prave vintage komade. Njih povremeno potraži po second hand trgovinama i buvljacima, no najdraže mjesto za potragu je bakin i majčin ormar.

Najdraže cipele su joj one ravne. Osjeća se nespretno u visokim potpeticama. Obožava raznorazne modele – čizme, balerinke, oksfordice i sandale.

„Volim neobične i retro torbe, male i velike, a najvažnije mi je da imaju nekakvu formu, da nisu poput vreća. I bez zakovica, puno lanaca i šljokica“, objašnjava Alina.

Na pitanje koji joj je najdraži komad nakit, Alina bez razmišljanja navodi veliko prstenje- bez njega ne može zamisliti svoje stylinge. Uz njih voli ukrase za kosu i naušnice, a ogrlice nosi za posebne prigode.

Kozmetička torbica puna iznenađenja

U nastavku ističe kako se voli šminkati te joj je kozmetička torbica puna raznoraznih proizvoda. Za svaki dan bira maskaru, rumenilo i ruž, dok za večer oči naglašava tušem i bira crveni ruž.

„Parfeme ne volim mijenjati, već godinama moj najdraži je Bvlgari Omnia Crystalline.“

Kao djelatnica frizerskog salona Trilab, veliku pozornost pridaje njezi svoje kose. Obožava eksperimentirati kad je frizura i boja u pitanju, no trenutno je zadovoljna s bojom koja je izvrsno pristaje.

„Jednom tjedno stavljam masku za dubinsku njegu, Schwarzkopf Professional Color Freeze, koja je ujedno i za očuvanje boje, a inače koristim i regenerator iz iste linije. Na kraju prije sušenja stavljam arganovo ulje. Ako želim naglasiti svoje prirodne kovrče stavljam posebnu kremu za aktivaciju kovrči i sušim difuzorom, ali to sad sve rjeđe jer sam konstantno u nedostatku vremena za takve stvari“, odaje svoje tajne Alina.

I ovu zimu Alina je kombinirati nježne i ženstvene haljine u duhu 40-tih i 50-tih, a nestašnu razigranostunijet će modnim dodacima. Ormar će biti osvježen pokojim novim komadom, no među najdraže ubraja smeđu suknju i vestu koju je njena mama nosila u njenim godinama.

Zahvaljujemo se uslužnom osoblju restorana i lounge bara People'sa (Hektorovićeva 2, Zagreb) na ustupanju prostora te frizerskom salonu Trilab.

U galeriji detaljnije pogledajte tri najdraže Alinine kombinacije...

Posjeti Miss7.24sata.hr