Robert Sever ima novu kolekciju 'Sophistique': dominiraju raskošne tkanine i old-school krojenje

Robert Sever
Vidi originalni članak
  • Modni brend Robert Sever predstavio je kolekciju Sophistique za sezonu jesen/zima 2024.
  • Vizualno upečatljiva kampanja naglasila je dualnost klasične elegancije i spontanosti, a snimljena je dvjema tehnikama: analogno, koristeći fotoaparat s filmom na razvijanje, i digitalno u monokromatskoj tehnici
  • Ovaj kontrast između tradicionalnog i suvremenog odražava samu srž kolekcije, koja kombinira detaljno krojenje i luksuzne tkanine s inovativnim dizajnerskim pristupom

Kolekcija Sophistique za sezonu jesen/zima 2024. obuhvaća 45 total lookova, dominantno ženskih, uz selekciju muških modela koji se nadovezuju na ženske vizuale. Sever ponovno istražuje različite materijale, koristeći raskošne tkanine poput brokata i žakarda koji je dopremljen iz Budimpešte. Kolekcija je izrazito bliska visokoj modi, dok zadržava nosivost i prepoznatljivu estetiku brenda. 

Sam dizajner ističe kako ova kolekcija odaje počast klasičnom krojenju s modernim zaokretom: "Imamo raskošnu kolekciju, bez reciklaže ili trapera po kojima smo poznati. Sve je napravljeno s fokusom na eleganciju i sofisticiranost, s naglaskom na old-school tretiranje tkanina kako bismo postigli bezvremenski izgled." 

Jedna od posebnosti ove kolekcije je kombinacija tradicionalnog krojenja, uključujući tehnike poput kosog krojenja inspiriranog Johnom Gallianom iz 90-ih, s eklektičnim stilskim varijacijama. Kolekcija donosi raznovrsnu paletu boja, od crnih tonova do zagasitih nijansi s toplim akcentima poput okera, ciglene i ljubičaste. 

Kolekcija Sophistique slavi bezvremensku eleganciju i vrhunsko zanatsko umijeće, donoseći spoj klasike i inovacije u jesensko-zimsku sezonu, a Robert Sever je Sever je kroz kampanju želio prikazati osobnost svakog modela. Jedno od lica kampanje je i mladi pjevač TONI. Za njega je Robert režirao novi glazbeni spot koji će biti premijerno prikazan nekoliko dana nakon modne revije. 

Posjeti Miss7.24sata.hr