Retro kukičane haljine ponovno su in - donosimo modele iz novih kolekcija omiljenih brendova

Instagram @ooliviamiller kukičane haljine
Vidi originalni članak
  • Pletene haljine uvijek su dio naše ljetne garderobe, a ove im sezone pridružujemo i kukičane haljine
  • Efektne i udobne, kukičane haljine dolaze u kratkim i dugim, uskim i širokim varijantama, a mi se ne možemo odlučiti koji model najviše želimo
  • Mango i Zara prednjače ponudom ovog trendi komada, no odlične modele pronašle smo i kod drugih brendova

Lan i tanko i rupičasto pletivo najpopularniji su izbor materijala kad nam stigne toplije vrijeme jer ih možemo kombinirati na mnoštvo načina te će uvijek izgledati chic, neovisno o tome nosimo li ih na plažu ili u grad. Uz lanene haljine, u središtu pozornosti ovog ljeta svakako će se naći i one od kukičanog pletiva.

Lagane kukičane haljine, s većim ili manjim rupicama dobivenim rjeđim ili gušćim tkanjem imaju retro štih, a u najnovijim kolekcijama dizajnerskih i high street brendova, imamo priliku vidjeti modernizirane verzije koje možemo nositi uz espadrile, mokasinke ili sandale s potpeticom.

Siluete kukičanih haljina koje su bile velik dio mode 70-ih prošlog stoljeća u osvježenim verzijama dolaze u svim oblicima, od dugih maksi haljina dugih rukava, kao haljina za plažu ili chic kratka mini haljina.

Moda Pink haljine vladaju, a styling Anastazije Makjanić inspirirao nas je da pronađemo i druge modele u toj boji

Nastanak kukičanog pletivo i takvog načina izrađivanja odjeće seže duboko u povijest, a kad se radi ručno, uključuje posebnu iglu s kukicom na vrhu, za pletenje i heklanje kojom se stvara delikatan materijal iz debelog konca od pamuka, akrila, poliestera ili vune. Odjevni komadi koji nastaju kukičanjem obično nisu rastezljivi, ali ih karakterizira udobnost, dugotrajnost te upečatljivi uzorci.

U nastavku smo izdvojile predivne modele kukičanih haljina raznih duljina savršenih za dnevne i večernje outfite u danima pred nama!

Kratke kukičane haljine u vedrim bojama

Kukičane haljine u krem nijansama

Duge i šarene kukičane haljine

Crno-bijele kukičane haljine

Moda Ljetna haljina u crnoj boji? U Reservedu smo pronašli predivnu i to prozirnog cvjetnog uzorka
 

Posjeti Miss7.24sata.hr