Retro kolekcija s pomakom modne kuće Rodarte

Gulliver Image/Getty Images
U utorak 11. veljače modni dvojac Rodarte predstavio je svoju kolekciju za jesen 2014. godine. Revija je predstavila miks uzoraka inspiriran sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, ali i elegantne haljine ukrašenima SF printevima.
Vidi originalni članak

Retro dizajn koji se provlačio kroz prvi dio kolekcije kombinirao je različite materijale poput vune, tvida i krzna, a pozornost je prvenstveno usmjerena na udobnost.

Midi suknje pencil kroja, ali i široke hlače ravnog kroja koji naglašavaju struk usklađeni su s udobnim prslucima i kaputima izrađenima u patchwork stilu. Dolčevite se odlično nadopunjuju uz detalje poput kožnih rukavica te unose pravu dozu retro stila. Trendi detalji od krzna nisu zaobišli ni Rodarte, ali su izvedeni u suptilnijim komadima i neobrađenim ovratnicima od janjećeg krzna.

Drugi dio kolekcije prikazao je reviju večernjih haljina s poznatim pomakom sestara Kate i Laure Mulleavy . Za predstojeću jesen nude uske i dugačke haljine koje prate liniju tijela, a izrađene su od kombinacija svile, organdija i tila. Ipak, kako bi kolekcija imala pravi Rodarte pečat pobrinuli su se neočekivani detalji u vidu printeva likova iz poznatog SF serijala 'Ratovi zvijezda'. S obzirom na uzorke printeva, ne sumnjamo kako će haljine izazvati pozornost ljubitelja kultnog serijala, ali teško da ćemo ih moći vidjeti na crvenom tepihu.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr