Retro haljine su pun pogodak

Danijel Berković/PIXSELL, PR
Haljine su definitivno najpopularniji odjevni komad tijekom ljeta. Samouvjereno su preuzele vodstvo u koferu, najčešći su odabir za plažu, ali i za večernji izlazak. Chic, praktične, udobne, ženstvene i seksi – još jedan razlog zašto u vašem ljetnog stylingu treba dominirati haljina?
Vidi originalni članak

Većinu dana tijekom ljetnog godišnjeg odmora provodimo na plažu ili barem pored nje, stoga za dan biramo praktične, jednostavnije haljine od prirodnog materijala. Za večer si možemo dati više oduška. Finiji materijali, više detalja i nešto izazovniji modeli najčešći su odabir za ljetne večeri.

Retro haljine – ženstvene i romantične

Već par sezona retro stil je zavladao kako stranom tako i domaćom modnom scenom. Taj trend su prigrlile i „obične“ žene, a u njihovom stylingu dominira retro haljina. Pojedini highstreet brendovi u svojoj ponudi redovito nude retro modele haljina, a pojedine trgovine su se specijalizirale za takav stil. Takvi modeli su izrazito ženstveni i romantični, pretežito imaju bubi kragne, naglašen struk ili uzorke, poput popularnih točkica. Odlično pristaju uz ravne špagerice, ali i ona na platformu.

Uski seksi modeli

Ako romantiku želite ostaviti za neko drugo godišnje doba, ovo ljeto birajte uske pencil haljine u jarkim bojama ili s upadljivim uzorkom. Ovakvi modeli haljina postali su popularni prije otprilike tri sezone, a od tada čine osnovnu ponudu većine kolekcija highstreet brendova.

Nježne i decentne

Bijela boja se ubraja u vodeću ljetnu boju i stoga ne čudi što je veliki dio ljetne ponude posvećen haljinama u takozvanoj ne-boji. Odlično pristaje uz preplanulu put, a uz to je veoma jednostavna za kombiniranje. Boju dodajte uz šarene statement ogrlice i cipele u boji.

Veselje uzoraka

Kad si dati oduška sa šarenilom nego ljeti? Psihodelični uzorci, prugice, šareno cvijeće ili pak romantični motivi – u ponudi se nalaze uistinu zanimljivi modeli u kojima nigdje nećete proći nezamijećeno.

U galeriji detaljnije pogledajte najbolje modele večernjih ljetnih haljina s punim cijenama...

Ostale ljetne fashion&beauty trendove i savjete, pročitajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr