Razigrana ljetna kolekcija Ivane Omazić

Marijana Omazić Hržić
Inspirirana dječjom igrom, Ivana Omazić u novoj ljetnoj kolekciji donosi pregršt boja i ručno oslikanu odjeću
Vidi originalni članak

Lansirana je nova kolekcija brenda IO Ivana Omazić za sezonu proljeće/ljeto 2017. u kojoj ova renomirana hrvatska dizajnerica donosi pregršt boja, ručno oslikane printeve, ergonomski promišljenu konstrukciju odjeće i novu tehniku – vez paillettama.

Ova kolekcija, inspirirana slobodom dječje igre, prošarana je veselim kombinacijama boja koje su na odjeći poredane nasumično iz palete duginog spektra. Ručno oslikavanje odjeće ponovljeno je i u SS17, a ovog puta donosi motive ptica od kojih svaki nosi simboličko značenje, a duhovitim natpisima dizajnerica upućuje i neke ironične, filozofske poruke. Oslikani motivi su u odnosu prema odjeći i tijelu, bilo da tijelo obgrljuju ili ističu neki od konstrukcijskih aspekata odjeće. Tehnika veza paillettama dodaje novu perspektivu karakterističnu za slow fashion pristup dizajnerice – raspršenu u višebojnom duginom prasku ili monokromatsku koja stvara kontrastnu formu i dizajn.

- Inspiraciju pronalazim u svemu što me okružuje. Za mene je inspiracija zapravo permanentan kreativni proces koji ni ne mogu isključiti. Kada dođe vrijeme za formiranje kolekcije, selektiram nagomilane ideje i od njih napravim jednu cjelovitu priču. Nikad ne pratim “trendove” već radim na viziji žene i odjeće koja se meni sviđa, kakvu i sama volim nositi - rekla nam je dizajnerica koja ima prepoznatljiv stil. 

- Svoj modni izričaj nazvala bih strogo ženstvenim. Ne mislim da je danas sve uniformirano, kupci danas imaju puno izbora i to je fenomenalno. Ono što ne podržavam je kad velika mogućnost izbora dovodi do "jednokratnih" odjevnih predmeta. Kupovina odjeće koja se baca nakon samo nekoliko nošenja loša je za razvoj osobnog stila i za planetu. Kvaliteta nikad ne izlazi iz mode.

Ivanu smo pitali i što je prema njoj tajna chic looka i zimi, a dizajnerica je jednostavno u šali odgovorila: "Ne smrzavati se!". Kada je riječ o predviđanjima trendova za nadolazeće sezone Ivana kaže kako uopće niti ne želi predviđati jer i sama ne prati trendove. 

Lookbook kolekcije IO Ivana Omazić SS17 čije fotografije potpisuje Marijana Omazić Hržić pogledajte ioivanaomazic.com, gdje će kolekcija u veljači biti dostupna i u webshopu.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr