Modna razglednica iz Londona

Filip Tot
Prvo putovanje u London na samo pet dana valjalo je dobro isplanirati. Ovaj velegrad vam nudi maksimum u kojem mogu uživati sva vaša osjetila.
Vidi originalni članak

Znala sam da neću vidjeti niti desetinu onoga što ovaj grad nudi, pa sam odlučila za svoj prvi posjet obići legendarna mjesta i ona o kojima sam čitala, gledala u najdražim filmovima ili serijama. 

Portobello, Camden i Bricklane su me najviše oduševili. Pregršt različitih kultura, mirisa i okusa na jednom mjestu. Hrana iz cijeloga svijeta servirana  na štandovima, najfinija je koju sam kušala u Londonu. Ponuda second hand shoppova s dizajnerskom odjećom, štandovi s odjećom mladih dizajnera i kreativaca, prave male knjižare na otvorenom sa svim knjigama koje možete zamisliti, jeftina kineska roba pomiješana s dizajnerskim torbama i cipelama.

Na Portobellu me oduševio falafel u Falafel Kingu (cijena mu je 8 funti ali vjerujte isplati se svakog penija). Na Camdenu me najviše dojmila Cyberdog trgovina u kojoj je pravi trance party. Plesači i plesačice zabavljaju kupce plešući u kavezima, dok je cijela ponuda trgovine fluorescentna odjeća koja "isijava" s polica. Na Camdenu je hrana u pola jeftinija nego na Portobellu, tako da ćete za porciju izdvojiti 4 funte. Planirate li posjetiti gore navedena mjesta svakako ih obiđite vikendom, tada je najživlje.

Većina muzeja u Londonu je besplatna, ja sam na žalost stigla posjetiti samo dva. British Museum i Tate Modern Museum koji me posebno oduševio. Šetnja od St Paul's Cathedral preko Temze do Tatea mi je osobno najdivniji dio Londona. Tate Modern Museum ima  terasu-vidikovac s kojeg možete uživati u pogledu na Temzu, njezine mostove i grad.

Obišla sam Big Ben & Parliament, na žalost nisam iskusila čari London Eyea jer se previše bojim visine. Također sam posjetila i Tower Bridge u koji sam sa zaljubila još u filmu Bridget Jones: The Edge of Reason. Nešto prije 11 sati posjetila sam St. James’s Park & Buckingham Palace kako bih uživala u paradi. Bila sam u nadi da ću vidjeti kraljičine pse – corgije.

Londonski parkovi su zaista nešto posebno, čak i zimi. Pelikani, patke i labudovi veselo i slobodno šetaju parkom. Vjeverice su toliko pitome da će vam jesti iz ruke. Ipak još draža od londonskih parkova bila je zgrada Florin Court. Ljubiteljima romana Agathe Christie poznatija pod nazivom  56B Whitehaven Mansions u kojoj je živio njezin fiktivni lik privatni detektiv Hercule Poirot. Zanimljiv je bio i posjeti  Sohou & Chinatown u koja vas mami svojim izlozima prepunim ukusne hrane.

Moj shopping u Londonu

Oxford Street je ulica koja mi je oduzela cijelo popodne, kasnije sam bila ljuta zbog toga, ali jednostavno nisam mogla odoljeti sniženjima od  -70 %. Kupovala sam u Primarku, Topshopu, The Body shopu te Urban Outfittersu. Obišla sam i Disney dućan u kojem sam se vratila u djetinjstvo. Naravno da sam obišla i u Selfridges koji ima najdivnije aranžirane i stilizirane izloge koje sam ikada vidjela. Razgledala sam dizajnerske kolekcije i divila se kreacijama najdražih dizajnera.

Meni osobno puno draži od Oxford Streeta je Piccadilly gdje sam uživala u raju kava i čajeva u dućanu Fortnum and Mason i francuskim slastičarnicama. Regent St. me najviše oduševio Hamleys trgovinom igračaka. Žene obučene u djevojčice i vile nude vam nove igračke, muškarci odjeveni u dječake pucaju iz pištolja sapunicu i pjevaju.

Najzanimljiviji dio trgovine bio mi je onaj s Harry Potter stvarima te Lego grad gdje je od Lego kockica sastavljena skulptura cijele engleske kraljevske obitelji. Zanimljivo otkriće mi je bio Tk – maxx, dućan koji prodaje dizajnerske komada od prošlih sezona, snižene i do 80 %. Ukoliko ste ljubitelj m&m’s bombona preporučujem vam njihovu m&m’s World London trgovinu na 4 kata, u kojoj možete dizajnirati sami svoje boje bombončića.

Na žalost tu sam morala stati, pozdraviti se s Londonom i najaviti mu svoj ponovni dolazak.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr