Princeze na pregledu kod ginekologa, pa živjele sretno do kraja života

Maritza Lugo
Pepeljuga je obavila standardni test na spolne bolesti, a Tiana se odlučila cijepiti protiv virusa HPV-a. Otkrijte što su ostale Disneyeve princeze radile kod ginekologa i slijedite njihov primjer
Vidi originalni članak

Ako ste korisnik interneta, onda ste sigurno naišli na desetke zanimljivih adaptacija Disneyevih princeza: Pretvarali su ih u poznate slike, transformirali u pin-up djevojke i smještali u moderno doba. No, ako ste mislili da ste vidjeli sve, prevarili ste se. Američka odvjetnica Danielle Spulveres i umjetnica Maritza Lugo na svojim ilustracijama odvele su djevojke kod ginekologa.

Cilj ovih ilustracija je skretanje pozornosti na opasnosti od raka grlića maternice i humanog papiloma virusa (HPV), jer Sepulveres smatra da te teme u medijima premalo zastupljene, izvještava Huffington Post.U glavi joj je nešto 'kliknulo' kada joj se Facebook prepunio adaptacijama Disneyevih princeza i shvatila je da ih ne može prestati gledati. Tada se udružila s Lugo i smjestila princeze u potpuno novu situaciju. Sepulveres se nada da će ove zabavne ilustracije podsjetiti žena na važnost obaveznog godišnjeg ginekološkog pregleda i pridonijeti otvorenijoj raspravi o raku grlića maternice i HPV-u.

I u pravu je, jer iako većina slučajeva zaraze HPV-om prođe samo od sebe, virus može uzrokovati ciste i određene vrste raka, uključujući rak grlića maternice. Često virus ne pokazuje nikakve znakove ni simptome, pa prođe neopaženo. No to je najraširenija seksualno prenosiva bolest, a studija Centra za kontrolu i prevenciju bolesti iz SAD-a pokazala je da ju u određenom trenutku dobiju gotovo svi seksualno aktivni muškarci i žene.

Stoga, ako princeze mogu otići na ginekološki pregled, možete i vi. I to ne samo zbog HPV-a, jer kao što vidite na ilustracijama, Jasmine je sa svojim ginekologom pričala o odgovornom planiranju obitelji, a Bella je otišla po recet za kontracepcijske pilule.

Posjeti Miss7.24sata.hr