Prekopajte ladice svaštare: torbe nakićene privjescima opet su in

Profimedia Foto: Profimedia
Vidi originalni članak
  • Što zbog genijalnih komada koje se može pronaći po odličnim cijenama, što zbog nostalgije koju komadi iz 90-ih i ranih 00-ih u nama bude, sve češće se u modu vraćaju neki koje smo obožavali nekada prije
  • Jedan od njih je i torba Balenciaga City, poznata i kao Balenciaga Motorcycle, a koja je ove godine doživjela novo izdanje, ukrašeno hrpom raznih privjesaka
  • Baš zahvaljujući njoj, ukrašavanje i personaliziranje torbi u narednim je mjesecima postalo ogroman hit

Od X-a i TikToka do Instagrama, sve modne zakutke interneta preplavile su dvije odvojene, ali jednako snažne sile - Balenciaga City Bag i trend namjernog pretjeranog personaliziranja torbi, a kada su se u nekom trenu sudarile, izrodila se čista modna magija. 

Već neko vrijeme vintage komadima sve više raste popularnost, a osobito među Generacijom Z, pa ne iznenađuje činjenica da su second hand shopovi i platforme za preprodaju vintage komada doživjeli pravu renesansu. Što zbog genijalnih komada koje se može pronaći po odličnim cijenama, što zbog nostalgije koju komadi iz 90-ih i ranih 00-ih u nama bude, sve češće se u modu vraćaju neki koje smo obožavali nekada prije, a među kojima se našla i spomenuta torba Balenciaga City, dragulj kojeg su prije dvadesetak godina željeli gotovo svi, ali su si ga samo rijetki mogli priuštiti. 

Moda Zara opet ima hit torbu o kojoj TikTok ne prestaje pričati: možeš ju i personalizirati

Ovaj model koji je prvi puta svjetlo dana ugledao 2001., postao je jedan od najpoželjnijih desetak godina kasnije, a od Kim Kardashian do Beyoncé, gotovo da nije bilo it djevojke koja ga nije nosila. Torba Balenciaga City, tada poznata i kao Balenciaga Motorcycle, bila je ultimativni it model, a sada se, baš kao i Isabel Marant tenisice s petom, ponovno vratila u modu!

@betoperk My collection of charms keeps growing #whatsinmybag #brat #charliexcx #balenciaga #citybag #charms #bagcharms ♬ in my bag - champagnemami

U travnju ove godine, Balenciaga je ponovno predstavila ovu torbu, a najnovije izdanje stiglo je ukrašeno hrpom privjesaka. Ne znamo je li do Demnine vizije ili nečega drugog, no ukrašavanje i personaliziranje torbi u narednim je mjesecima postalo ogroman hit pa se tako na društvenim mrežama pod hashtagovima #bagcharm i #decoratemybag može pronaći tisuće raznih objava.

@kingmecj #balenciaga #citybag #demna ##fypシ゚viral #fyp #whatsinmybag #charms #bagcharm ♬ in my bag - champagnemami

Od pažljivo zamotanih šalova i sjajnih aplikacija do privjesaka za ključeve, slojeva lanaca i simpatičnih malenih plišanaca, nema što nije pronašlo svoj put do torbi, a netko je svoju čak ukrasio (nadajmo se) lažnom putovnicom, očigledno inspiriran samom Balenciagom. Unutar ovog trenda, ima onih koji ideje za stiliziranje posuđuju direktno od Balenciage, ali i onih kojima je puno bitnije da je njihova torba ukrašena nečime što je samo njihovo i što progovara o njihovoj osobnosti, i baš to je ono što nam se kod njega najviše sviđa - što je puno važnije da je naša torba personalizirana, nego da je naša personalizirana torba Balenciaga City. Iako prvenstveno njoj možemo zahvaliti na njemu!

Moda Izgleda kao plastična dućanska torba, košta kao dizajnerska. Kad i jest, Balenciagina muška torba

 

Posjeti Miss7.24sata.hr