Predstavljamo naše fotografe: Anto Magzan

Davor Puklavec/ Pixsell
Fotograf agencije Pixsell Anto Magzan svakom snimanju za „Moj ormar“ pristupio je sustavno i detaljno, a ta preciznost vidljiva je i kroz njegove fotografije.
Vidi originalni članak

„Slučajnim okolnostima upoznato sam nekoliko fotoreportera, nakon čega se pojavila misao koja se pretvorila u želju. Veliku želju! Upisao sam tečaj fotografije u CEKAO i nakon toga se zaposlio u Večernjem listu. Upoznavši čari fotografije i fotografskog posla shvatio sam da to nije posao koji ma radno vrijeme. Bez obzira je li radim, idem doma ili sam u šetnji, stalo gledam i bilježim svijetlo koje pada na ljude i objekte. Fotografija je život. Crna kutija postala mi je najbolji prijatelj, ljubavnica koja mi je u svakom trenutku pod rukom. Želja se ostvarila“, objasnio je Anto.

Naglašava kako su mu svakodnevna događanja fotoreportera doživljaj zbog njihove dinamike i hvatanja pravog trenutka. Unatoč tomu, najviše voli fotografirati portrete.

Svaka osoba ima specifične crte lica i posjeduje različit karakter. Da bi se to prenijelo na fotografiju, potrebno je dosta vremena i zato je svaka osoba novi izazov“, naglasio je Anto.

Fotograf je do sad imao brojne izložbe, a kao službeni fotograf modnog događaja Modni ormar, već dvije godine u sklopu te manifestacije izlaže svoje fotografije. Od 2010. Predstavio je tri izdanja izložbe „Izlog u radu“ u prostoru Muzeja za suvremenu umjetnost, a izložba „Sydney, Light&Shade“ u galeriji ULUPUH rezultat je njegovoj putovanja u Australiju.

Kroz dosadašnja snimanja za „Moj ormar“ ispred objektiva poznatog fotografa stala je pjevačica i glumica Lara Antić, modne blogerice Mila Puljić i Željka Molnar, poduzetnica Tea Matoš, a snimanje na Ribnjaku je pozirala Ines Kalajžić poznatija kao Tinka.

„Snimanjima za „Moj ormar“ uvijek sam prilazio opušteno i zaigrano, a imao sam sreće da su osobe koje sam fotografirao imale slično razmišljanje tako da su snimanja bila više smijeh i zabava nego posao. Ne mogu izdvojiti posebnu anegdotu jer je svako snimanje bilo anegdota za sebe“, za kraj je rekao Anto.

Portal Budi.IN vam od četvrtka, 22. studenog u Centru Cvjetni priprema pravu modnu poslasticu – izložbu fotografija "Moj ormar" gdje imate priliku vidjeti odabrane fotografije ovog uspješnog serijala.

U galeriji detaljnije pogledajte selekciju fotografija iz članaka "Moj ormar"...

Posjeti Miss7.24sata.hr