Nježna posveta Kate Middleton kraljici Elizabeti II., ali i princezi Diani dirnula je mnoge

Pixsell
Vidi originalni članak
  • Kate Middleton, princeza od Walesa i vojvotkinja od Cambridgea pridružila se Camilli, kraljici suprugi, u povorci kraljičinog lijesa do Westminster Halla
  • Kate i Camilla zajedno su se vozile u crnom automobilu pridržavajući se kraljevskog protokola 
  • Kate je odala počast pokojnoj kraljici, ali i pokojnoj princezi Diani odabirom broša i naušnica

U srijedu poslijepodne, princeza od Walesa i vojvotkinja od Cambridgea pridružila se svojoj svekrvi, kraljici suprugi Camilli, u automobilu i povorci koja je pratila kraljičin lijes do Westminster Halla. Kate Middleton je poštovala kraljevski protokol noseći crninu, šešir i crne hulahopke, a na crnoj kombinaciji isticao se broš koji joj je darovala kraljica. 

Dotični broš u obliku trolista sastoji se od tri bisera koji se nalaze unutar listova. Vjeruje se da je kraljica Elizabeta II. nosila ovaj prekrasan komad nakita tijekom svog posjeta Južnoj Koreji 1999., piše HELLO!. Princeza od Walesa također je nosila par bisernih naušnica koje je prije posjedovala pokojna princeza Diana. Ovo nije prvi put da je Kate nosila isti ovaj broš i naušnice - posljednji put kada je viđena da nosi ovu kombinaciju bilo je na komemoraciji u Passchendaeleu 2017.

Life&style Prvi put svi zajedno - prinčevi Harry i William sa suprugama družili su se s ljudima ispred dvorca

Posljednjih dana nekoliko članova kraljevske obitelji odalo je počast kraljici svojim izborom odjeće. Tako je Camilla u ponedjeljak, 12. rujna, svoju odjeću za žalovanje upotpunila dijamantnim brošem od čička, nacionalnim cvijetom Škotske, koji je odavao počast mjestu gdje je kraljica provela svoje posljednje dane i za koje se vjeruje da ga je jako cijenila.

Kraljevska konjska artiljerija obilježila je posljednji odlazak kraljice Elizabete II. iz Buckinghamske palače pucnjavom u intervalima od jedne minute dok je njezin lijes putovao u Westminster Hall. Big Ben je također zvonio u intervalima od jedne minute tijekom procesije, koju su pratili kralj Charles III, princeza Anne, princ Andrew, princ Edward, princ William, princ Harry i sin princeze Anne, Peter Phillips.

Po dolasku u Westminster Hall kraljica je postavljena na katafalk sa svojom krunom, kuglom i žezlom na vrhu. Tamo će ležati četiri dana i pet noći do državnog sprovoda u ponedjeljak u Westminsterskoj opatiji.

Posjeti Miss7.24sata.hr