Pletena torba košara je vječni ljetni trend, a ovo su najbolji modeli sezone

Instagram@wisterialondonltd
Vidi originalni članak
  • Najčešće izrađena od ratana, torba-košara idealan je ljetni detalj
  • Klasična izrada i zemljani tonovi omogućavaju lako kombiniranje stylinga
  • Dolaze u svim veličinama i stoga su odličan izbor za poslovne dnevne kombinacije, ali i odlazak na plažu

Torbe košare, krupnija, veća i kruta verzija cekera postale su najljepši modni dodatak ljeta! Velike, male, okrugle, četvrtaste - super trendi torbe-košare dolaze u mnogim veličinama, oblicima i bojama ove sezone. Svakako treba uzeti u obzir kako ovaj tip torbe seže još u daleku prošlost.

Moda Zašto su zelene torbice apsolutni must have ove sezone

Tradicionalno izrađene od grana vrbe, ratana, trske i bambusa, lagana, ali čvrsta priroda ovih materijala učinila je pletene košare idealnima za nošenje teškog tereta. Sve je započelo u drevnom Egiptu, a zatim se funkcionalnost proširila na Perziju i stari Rim gdje su se pletene košare koristile za nošenje predmeta u Pompejima.

S lijeva na desno: Mango (249,90 kn); H&M (299,99 kn); Zara (299,90 kn)

Kroz stoljeća, torbe košare su polako postajale modni dodatak, a 1950-ih godina na slamnatu se torbicu počelo gledati kao na elegantan predmet povezan s luksuznim putovanjima, koji se najčešće kupovao na destinacijama za odmor kao chic suvenir. U Londonu je tvrtka Eaton Bag Company izrađivala iznimno poželjne torbe od ratana i pletene kofere, dok su preko Atlantika velike torbe košare od trske tkane u Nantucketu postale statusni simbol za bogate Amerikance.

Posljednjih nekoliko desetljeća, ove torbe više nisu bile rezervirane samo za elitu i postale su osnova ljetnih kombinacija. Bilo da se kombiniraju uz ležerne traperice i klasičnu bijelu košulju ili ljetne haljine i ravne sandale – ove torbe daju svakoj kombinaciji pravi ljetni touch ležernosti i opuštenosti.

Moda Sandale kakve su nekad nosili samo djedovi i bake sad su chic ljetna obuća influencerica

S lijeva na desno: Stradivarius (299,90 kn); Mango (349,90 kn); Zara (299,90 kn)

Danas u ponudi imamo pregršt boja, veličina i stilova, a torbe su najčešće izrađene od slame i ratana, nerijetko makrame tehnikom. Boemska torba tako je postala savršena opcija za sve prilike – od kupovine namirnica, odlazak na piknik u parku, pa sve do poslovnih sastanaka i konačno, odlaska na plažu.

Modeli dolaze u klasičnim stilovima koji su najpopularniji, ali i u iznimno elegantnim verzijama koje se poigravaju veličinama i materijalima. Bez obzira na tip pletiva, mini torbicu ili maksi pravu košaru, ovaj komad je postao modni klasik koji zasigurno vrijedi imati u ormaru!

S lijeva na desno: Zaladno, Tom Tailor Denim (419,00 kn); Zara (249,90 kn); Mango (249,90 kn)

Posjeti Miss7.24sata.hr