Platforme- idealna zamjena za štikle

Petar Glebov/Pixsell
Ana Maria Ricov, poznata hrvatska dizajnerica, ne oduševljavala samo svojim kolekcijama, nego i svojim istančanim modnim stilom. Ona je najbolji promotor svog dizajna, a njene kombinacije su uspjela mješavina avangardnih i nosivih komada.
Vidi originalni članak

Njen stil je u isto vrijeme ženstven, ali zadržava pomalo grubu urbanu notu koja je posebno vidljiva kroz odabir modnih dodataka. Preferira ravne linije koje ne ističu siluetu tijela, no njen način nošenja dotičnih komada, svakom stylingu pružaju lepršavu i ženstvenu notu.

„Uvijek naginjem praktičnoj i lako nosivoj odjeći. Taj stil vjerojatno varira iz sezone u sezonu, ali se uvijek vrti oko jednostavnih i 'vječnih' komada. Bitno mi je da sam neopterećena odjećom koju nosim“, objasnila je modna dizajnerica.

Opušten i neopterećen odnos Ana Maria njeguje i prema svakodnevnom odijevanju. Ne ulaže puno truda niti unaprijed smišlja kombinacije, one dolaze spontano. Svoje outfite bira prema raspoloženju, vođena mišlju da joj svaki styling prije svega mora biti udoban i praktičan. Kako zbog posla konstantno razmišlja o kombinacijama koje će napraviti za kolekciju i reviju, slično razmišljanje primjenjuje na svoj privatni stil odijevanja. Nije sklona bojama, u njenom ormaru prevladava crna i takozvane 'ne boje'. Ako se i odluči za određenu boju, ona je uvijek u mirnijem tonu.

„Modu i odjeću jako volim, ipak mi je to struka i svakodnevica. Međutim, najviše volim stvarati odjeću i maštati o komadima koje ću izdizajnirati pa potom sašiti. Tkanina je jako kreativan i neiscrpan medij, ali je kreativno i stvaranje odjevnih kombinacija. U odjeći uživam, ali mi ne predstavlja teret, pojasnila je Ana Maria.

Poslovica 'U postolara su najgore cipele' ipak nije istinita

U nastavku objašnjava kako pretežito nosi svoju odjeću i rijetko kupuje. Izbjegava shopping centre i kupuje samo kad joj je nešto uistinu potrebno, a najviše troši na cipele. Naglašava kako se u svojim kreacijama osjeća najugodnije. Ponekad si sašije nešto po mjeri, a ponekad si uzme komad iz kolekcije. Polagano se okreće i prema kreacijama svojih kolega. Njen odabir su Igor Galaš i Morana Krklec za koju smatra da ima veliku perspektivu. Također bira i nakit s hrvatskim potpisom, a ističe onaj akademskog kipara Silvia Hrnčira i brend Coded Edge.

Njen dnevni i večernji outfit se previše ne razlikuje. Zna se dogoditi da dizajnerica cijeli dan provede u jednoj haljini, a za večer promijeni cipele i doda nakit.

„Najvažnija mi je funkcionalnost i udobnost. Znam da neki komad odjeće nije dobar ako ga stalno popravljam, pazim kako ću sjesti i slično. Mi smo ti koji moram nositi odjeću, a ne odjeća nas“, ističe Ana Maria.

Trendove ne voli niti ih prati. Smatra da su oni kratkotrajni i prolazni, dok oni vječni komadi u različitim kombinacijama izgledaju kao novi.

Platforme su Ana Marijin odabir

Klasična tanka peta najmanje je zastupljena u Ana Marijinom cipelaru. Njen odabir su uglavnom ravne cipele, tenisice ili čizme, dok ljeti obožava sandale i platforme, koje su njena zamjena za štikle. Kad su torbe u pitanju, dizajnerica bira one velike i praktične.

„Prošle godine sam slučajno nnaletjela na H&M-ov crni ruksak kojeg nosim gotovo svaki dan. Neizmjerno je praktičan i ide na gotovo sve. Često sam na biciklu i nosim puno stvari, pa je ruksak idealan izbor. Jako se veselim ruksaku Long Way Back, Slavena Milića, koji će mi biti gotov vrlo uskoro.“

Preferira prirodan make up

Ana Maria je jednostavna i kad je make up u pitanju. U njenoj kozmetičkog torbici nalazi se korektor, sjenilo i maskara, a za dan i večer šminka se podjednako. Navečer eventualno na oči nanese crni tuš.

Već duže vrijeme vjerna je jednom parfemu, a to je 'Flower' by Kenzo. Njen najdraži kozmetički proizvod je Eucerin dnevna krema.

Kad je kosa u pitanju, Ana Maria ne voli eksperimentirati. Svoju kosu uvijek nosi raspuštenu, a od proizvoda preferira one kozmetičke kuće Garnier. Od nedavno je počela koristiti i marokansko ulje za kosu.

Dok mnogi ljeto koriste za godišnji odmor, Ana Maria u glavi već smišlja novu kolekciju, a vjerujemo da ćemo brojne komade vidjeti i na njoj samoj.

U galeriji detaljnije pogledajte tri Ana Marijine najdraže ljetne kombinacije...

Posjeti Miss7.24sata.hr