Pet trendi načina kako nositi dolčevitu ove sezone

arhiva
Bilo da ste ljubitelj klasične dolčevite ili ćete kao brojne fashionistice ovu jesen provesti u oversizedu, ne možete pogriješiti...
Vidi originalni članak

Iako su tijekom jeseni najpopularniji džemperi, dolčevite idu odmah za njima. Jako su udobne, tople i mekane, a njihovo „proširenje“ koje ide uz vrat je odlična zamjena za šal.

Možete je nositi ispod košulja, tankih jakni i kao glavni odjevni komad, a mi ćemo vam u sljedećem tekstu pokazati kako da na pet načina istaknete ovaj „dolče-stil“. Također, pogledajte našu galeriju koja će vas sigurno nadahnuti i dati vam ideje za kombiniranje dolčevite uz ostalu garderobu.

1. Klasična dolčevita

Zara, 169,90 kn

Kako uglavnom izgleda: tanka, lagana, uska (ide uz tijelo), dolčevita koja ide uz vrat i presavija se napola;
Kako je nositi: Nosite je kao osnovu ispod jakni, sakoa ili velikih džempera kako bi vam bilo što toplije. Odlično ide i uz haljine bez rukava, tako da ljetne haljine ne moraju biti zaboravljene gotovo cijelu godinu.
Od jakni se najbolje slaže s bikerskom kožnom – ako volite cool, opasan izgled. Uz pončo ćete dobiti opušteni izgled za šetnju po gradu ili “casual” odlazak na kavu s prijateljicama. S ovom dolčevitom dozvoljeno je svako kombiniranje…

2. Prevelika, XXL dolčevita

Mango, 299,90 kn

Kako uglavnom izgleda: Najudobnija moguća dolčevita, topla, uglavnom pletena, sa zanimljivim radom po sebi u vidu pletenica;
Kako je nositi: Kako je velika, udobnost je zajamčena, međutim, morate voditi računa o tome što ćete iskombinirati uz nju. Za odličan balans, izaberite uske traperice ili tajice uz poluduboke čizmice ili gumene čizme – idealno za kišne dane. Ako vam je dolčevita predugačka, možete je nositi i kao haljinu uz duboke čizme.
Na ovaj način ćete uskladiti gornji i donji dio tijela i nećete izgledati kao velika kugla, već kao žena koja voli opuštenost, udobnost i koja zna što je trendi.

3. Dolčevita bez rukava

H&M, 149 kn

Kako uglavnom izgleda: Logično – bez rukava, često je dugačka i ide uz tijelo s tankim ovratnikom;
Kako je nositi: O ovom modelu razmišljajte kao da je suprotnost klasičnom. Kako je bez rukava, idealna je za kombiniranje s tankim bluzama ili haljinama s dugim rukavima.
Za zanimljivi izgled, zakačite broš kod vrata ili s jedne strane točno iznad grudi.

4. Dolčevita koja se presavija

Mango, 159,90 kn

Kako uglavnom izgleda: Dolčevita koja je prevelika, pa se presavija preko i može se presavinuti par puta;
Kako je nositi: Ovakve dolčevite mogu se pronaći u različitim veličinama i modelima – i sve su savršeno trendi, od onih tanjih do prevelikih.
Opuštenija dolčevita koja pada preko daje opušteniji izgled i odlično se slaže s trapericama. Također može predstavljati i pravi modni dodatak; kako je velika, može biti vaš novi šal koji viri ispod jakne ili kaputa, a na vama je da odlučite hoćete li je izbaciti van ili ušuškati u jaknu.

5. Plitka dolčevita

Zara, 149,90 kn

Kako uglavnom izgleda: Ovakva dolčevita je za sve one koje ne vole klasičnu dužinu dolčevita. Ide do sredine vrata i potpuno je opuštena – prava za one koje inače dolčevita guši “do ušiju”.
Kako je nositi: Za privlačenje pažnje na vaš vrat, uzmite par velikih naušnica koje će proizvesti svoju čaroliju.
Ovakva dolčevita idealna je uz bilo koju odjeću i ide gotovo uza sve. Traperice, tajice, suknju pencil kroja. Jednostavno je uvucite u donji dio odjeće i dobit ćete fantastičan, ležeran izgled s kojim možete otići na posao, ali i na neku kućnu zabavu.

Posjeti Miss7.24sata.hr