Pencil suknje za djevojke s jačim bokovima, a maxi za one s uskim

Getty Images
Nema veze jeste li kruška ili jabika, sitno ili krupno građena, imamo idealan kroj suknje, baš za vas
Vidi originalni članak

Proljeće je vrijeme kada svi polako uskačemu u suknje, a kako bi zablistali u najboljem svjetlu, naučite odbrati idealnu suknju baš za vašu građu:

Kruška – jači bokovi i naglašena stražnjica


Suknje koje se od bokova šire i padaju, napravljene od laganih materijala, vizualno će smanjiti jake bokove i naglašenu stražnjicu. Građama oblika kruške pristaju i “pencil” suknje do koljena, mali trik koji će vizualno izdužiti figuru je detalj na bočnoj strani poput patentnog zatvarača, a svakako birajte tamnije nijanse tkanina. Balonaste suknje, koje se šire od struka, treba izbjegavati, jer ovaj model naglašava bokove.
Jabuka – naglašeno područje oko struka 
Asimetrični krojevi prikrivaju trbuh i stvaraju dojam većih bokova, pa su stoga idealne za sve vlasnice jabukolike građe tijela. Ukoliko su vaš adut tanke noge, izaberite dužinu suknje iznad koljena, ali bez nabora s povišenim strukom, jer ovaj model prikriva kritične zone. 

Sportska građa – uski struk i dječački bokovi
Zvonoliki i A-krojevi na tijelu bez oblina proširuju uske, dječačke bokove, a ove modele možete kombinirati uz kratke do struka rezane topove i široke bluze. Maksi-suknje također su idealne u vizualnom stvaranju oblina, stoga izbjegavajte ravne krojeve i birajte slojevite, bogate “gipsy” modele.
Sitna i niska građa
“Džepnim Venerama” pristaju uske, pripijene suknje kratkih dužina. Izbjegavajte midi i sve krojeve koji prelaze koljena, jer skraćuju noge. Modeli A-kroja i visokog struka izdužuju figuru, pa ih kombinirajte uz opasane košulje i majice.

Posjeti Miss7.24sata.hr