Pamučna bijela majica s printom uzbunila je Internet i izazvala niz reakcija

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Bijela majica s motivom ženskih grudi posljednjih je sezona preplavila društvene mreže i ormare trendseterica
  • Ovaj model izazvao je niz oprečnih reakcija pa tako neki u njemu vide slavljenje žena, dok ga drugi nazivaju neukusnim
  • Tržište su preplavile različite inačice, a neki brendovi su ovaj motiv iskoristili kako bi širili svijest o prevenciji raka dojke

Bijele majice s printom posljednjih su godina preraste u prave 'statement' komade kojima se na jednostavan vizualan način želi pronijeti određena poruka. Jedna od takvih majica zasigurno je ona s obrisnim linijama ženskih grudi na koju si zasigurno (barem jednom) naišla pregledavajući društvene mreže.

Kako odabrati grudnjak Male grudi, obješene, nejednake... 6 grudnjaka za 6 različitih tipova grudi

Majica koja je pokorila društvene mreže

Teško je ustanoviti tko je točno i kada osmislio ovaj motiv, no u svijetu društvenih mreža riječ je o dva benda. Nizozemski brend znakovita naziva T.I.T.S Store predstavio je u travnju 2016. godine verziju u kojoj su obrisi dojki izvezeni koncem, a umjesto bradavica postavljena srca. Godinu dana kasnije na tržištu se pojavila i print verzija čiji dizajn potpisuje milanski brend Glimmed.

Tijekom godina tržište su preplavile brojne kopije dostupne na poznatim svjetskim online tržnicama. Kako to obično biva, u ovaj vlak su rado uskočili i dizajneri poznatih high-street brendova koje su na tržištu vrlo rado predstavili svoje inačice ovog t-shirta.

Novi trendovi Bijela manikura je napoželjnija za ovo ljeto - ali pogledaj s kakvim krasnim zaokretom

Komad koji izaziva reakcije

Dizajnerski studio T.I.T.S u predstavljanju ovog modela naglasio je kako je on osmišljen kako bi osnažio žene i slavio ih, a upravo je s ovim ciljem lansirana i posljednja edicija ove majice koju je na tržištu predstavio njemački brend Female Company. Dok su ga jedni koristili za promoviranje feminističkih pitanja, drugi su uz pomoć njega nastojali širiti svijest o problemu raka dojke.

BEAUTY Parfemi s ovim sastojkom totalni su hit ovog ljeta

Naravno, bilo je i onih koji su spomenuti model nabavili isključivo radi estetskih razloga, ali i onih koji su u njemu vidjeli provokativni modni komad. Pokazalo se da njihovo razmišljanje nije daleko od istine, a komentari na društvenim mrežama, kao i reakcije pojedinaca u realnom životu pokazuju kako ova naizgled obična majica malo koga može ostaviti ravnodušnim.

Estetski trend Zar postoje savršene grudi? Velika anketa otkrila je kako izgledaju

Originalni, kopije ili vlastite inačice

Ako si poželjela jedan od "originalnih" komada nabaviti ih možeš putem njihovih službenih Internetskih stranica, a znakovito je da ćeš za obje trebati izdvojiti istu cijenu od 49 eura, odnosno nešto više od 370 kuna. Naravno, bespuća interneta uvijek nude mogućnost da nabaviš i jeftiniju inačicu ovog modela, a budući da je riječ o vrlo jednostavnom uzorku ovu majicu možeš vrlo lako napraviti i sama!

Posjeti Miss7.24sata.hr