Ovo su presudni znakovi koji će ti pokazati da je krajnje vrijeme da osvježiš svoj ormar

Shutterstock Tvoj ormar s vremena na vrijeme zahtijeva osvježenje
Vidi originalni članak
  • Uvijek kažeš kako ti je ormar pun, no nemaš što obući? Ovo možda nije samo floskula već znak da uistinu trebaš osvježiti garderobu
  • Kada bi se riješila nepotrebnih stvari koje se samo gomilaju, možda ćeš pronaći na dnu svog ormara ono što ti uistinu pristaje
  • Kako bi si pomogla, donosimo ti ključne znakove da tvoj ormar zahtijeva osvježenje

Što se tiče naše garderobe, uvijek želimo nositi ono u čemu se osjećamo ugodno. I iako nije potrebno previše trošiti ili ulagati u dizajnerske predmete, apsolutno zaslužuješ da se osjećaš sjajno zbog odjeće koju nosiš svaki dan. A ako slutiš da je vrijeme da napraviš pregled svog ormara i dobro ga pročistiš, možda je to dobra ideja. Ovo je šest uobičajenih znakova da ti je doista potrebno osvježavanje ormara.

1. Ormar ti je pun, ali potrebno ti je 30 minuta ili više da pronađeš odjeću

U redu, prilagodi vrijeme kako ti se čini prikladnim ovdje, ali za odijevanje ti ne trebaju godine. Umjesto toga, trebala bi imati dovoljno stvari u svom ormaru koje apsolutno voliš i u kojima se osjećaš ugodno, tako da odijevanje nije komplicirano. Osjećaj neodlučnosti je jedno, ali borba jer zaista nemaš što odjenuti je drugo.

Stars Antonija Blaće pokazala kako je uredila prostoriju koja je san svake žene: Tko kaže da mora biti bijelo?

2. Više od 5 osnovnih stavki više se ne uklapa

Naši oblici tijela određivat će ono što nam dobro pristaje. Pri osvježavanju ormara važno je uzeti u obzir oblik tijela. Život se događa i tvoj se oblik tijela može promijeniti tijekom godina ili čak sezone! Dok se bavimo svakodnevnim životom, stvari se stalno mijenjaju, uključujući i našu težinu. Potpuno ima smisla ako ti odjeća od prošle godine ne pristaje baš isto kao tada.

3. Posljednji put si bila u kupovini prije više od godinu dana

Mnogo se toga može promijeniti u godinu dana, ali ako su dvije godine prošle, a tvoja garderoba izgleda potpuno isto, možda je vrijeme za nekoliko nadopuna. Bilo da se radi o novom paru klasičnih traperica ili cipela koje su u trendu, a ipak su bezvremenske, ima smisla priuštiti si malo osvježenje svake godine. Možeš čak zamijeniti odjeću koja ti više ne pristaje ili ti se ne sviđa tako da je doniraš ili prodaš. 

Uz ovih 5 osnovnih komada u u ormaru možeš ignorirati jesenske trendove

4. Ključni komadi tvoje garderobe su oštećeni

Govorimo o rupama, trajnim mrljama ili bilo čemu zbog čega više ne možeš nositi određeni komad odjeće. Popravi ono što se popraviti da (dobra kemijska čistionica ili krojač ponekad mogu pomoći), ali sve što je trajno oštećeno trebaš baciti i zamijeniti ažuriranom opcijom što je prije moguće.

Ulična moda Ova Zarina haljina premetnula se u jedan od najpopularnijih komada. Imaš li je i ti u svom ormaru?

5. Odjeća te ne inspirira

Umor od ormara je stvaran. Uostalom, toliko se samoizražavanja odnosi na to kako se odijevamo, pa često nedostatak interesa za ono što imaš može biti pokazatelj tvojeg životnog pogleda općenito. Udahni novi izgled svojim kombinacijma s nekoliko zabavnih, ali praktičnih komada - poput šarenog pulovera, majice s prugama ili čizmi od brušene kože.

6. Tvoja garderoba ne odražava velike promjene koje se događaju u tvojem životu

Postati mama, promijeniti karijeru, proći kroz osobni remont, raditi od kuće s punim radnim vremenom-sve to zahtijeva drugačiji pristup odijevanju, bilo da se radi o ulaganju u nekoliko novih trendi komada ili ugodnu, ali pristojnu odjeću za rad od kuće. Ako otkriješ da tvoj ormar ne odražava period života u kojem se sada nalaziš, moglo bi biti vrijeme da napraviš inventar i zadržiš samo komade koji još uvijek funkcioniraju za osobu kakva si trenutno. 

Posjeti Miss7.24sata.hr