Ovo su najkontroverzniji komadi odjeće ovog ljeta

Instagram/Nives Celzijus
Kada je kreativni direktor Balenciage i Vetementsa Demna Gvasalia udružio snage s jednim od najpoznatijih jeans brendova svih vremena, bilo je jasno kako će ta kolekcija imati jak odjek u javnosti.
Vidi originalni članak

Zipovi na trapericama, ali na mjestima na kojima ih ne biste očekivali, ukratko je opis ovog komada hlača koji je otvorio listu odjevnih predmeta koji su podijelili modnu publiku. Ipak, ovo nisu jedine traperice koje su se našle na popisu kontroverznih odjevnih komada. Pogledaj što se sve našlo na ovoj listi.

1.    Vetements  X Levi`s traperice

Kada je na društvenim mrežama osvanula slika lascivnih hlača sa zipom posred stražnjice, mnogi su se zapitali hoće li komad kuće Vetements (koja je uvela i brojne druge revolucionarne komade odjeće u dizajn današnjice) nastao u suradnji s Levi`som dobiti poklonike. Naime, zatvarač počinje od gornjeg ruba traperica i nastavlja se cijelom dužinom stražnjice. Druga dva zatvarača počinju ispod stražnjice i protežu se duž noge. Pitaš se nađe li svaka roba kupca? Kendall Jenner već ima svoj par!

2.    Visoko rezani  bikini po uzoru na Baywatch

Ovo nije neko revolucionarno otkriće. Već nekoliko sezona brojni Instagram modeli i zvijezde donje dijelove svojih bikinija čak namjerno podižu  kako bi dobile dojam raskošnije pozadine i dužih nogu. A ove sezone brendovi kupaćih kostima pobrinuli su se da baš svi bikiniji imaju takav izrez po uzoru na badiće 90ih. I naravno, po uzoru na (ponovno kul) zvijezde Baywatcha.

3.    Dior see trough haljina

Ova haljina s potpisom Marije Grazije Chiuri je osvojila srca brojnih zvijezda koje su prigrlile trend naglašenog donjeg rublje ispod prozirne haljine.  Repliku ove haljine dobili smo u vidu raznih verzija prozirnih haljina i suknji koje se mogu naći u Zari, H&M-u, Pull& Bearu… No, cure koje prate modu rado će odabrati prozirnu haljinu i nositi je na – traperice!

4.    Rihannine čizme na vezanje - Unravel

Ako je jedan streetwear brend profitirao od celebrity ambasadorica, to je onda definitivno ovaj. Čizme na vezanje koje je Rihanna nosila čak nekoliko puta,  ozbiljan su high street dodatak svakoj ubojitoj kombinaciji za ljetne večeri. Samo za najhrabrije, jer ove čizme graniče s dobrim ukusom. Ipak, dobro se kombiniraju uz jednostavne predimenzionirane sportske topove ili haljine ravnog kroja u suptilnoj boji bez printa.

5.    Još jedna traperice – Y Project traperice  “2 u 1”

I to s potpisom francuske modne kuće Y Project koju više od godinu dana vjerno pratimo na Instagramu. Ove traperice dobile su svoje mjesto u medijima pod naslovom: “Kako potrošiti što više novaca uzalud?”. Naime, radi se trapericama koje imaju tanke vezane spojeve između gornjeg dijela i samih nogavica. Kada je vruće, jednostavno se skine donji dio hlača, točnije nogavice, i dobiju se  vrlo kratke hlačice. Pošto obožavamo modni izričaj Y Projecta, možemo jedini odobriti ovu vrstu kreativnosti. Uostalom, čak i chic Francuskinja Marion Cotillard nosi traperice s potpisom ove modne kuće!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr