Ovo je najskuplji komad na Farfetchu, zašto obična roza majica za 78 tisuća kuna? Ili..?

Miss7/PR
Vidi originalni članak
  • Najskuplji artikl na dizajnerskoj stranici Farfetch je Derem Lam T-shirt
  • Komad košta gotovo 78 tisuća kuna
  • Cijenu ovog basic komada uistinu je teško opravdati

Naravno, dizajnerski proizvodi uvijek drže visoke cijene koje si tek rijetki mogu priuštiti. Uglavnom to razumijemo - inovativnost, originalnost, naporan rad i odlični materijali. Tek u rijetkim situacijama  postaje nam posve nejasno. Pravi primjer bizarno skupe cijene je T-shirt brenda Derek Lam koji je trenutno najskuplji artikl na Farfetchu, sajtu koji prodaje skupocjenu odjeću, cipele i modne dodatke. Cijena blijedoružičastoj T-shirta iznosi 11.781 dolar, a to je otprilike 77.354 kuna. Dakle, gotovo 78 tisuća kuna! 

Na prvi pogled ovaj T-shirt ne izgleda nam vrlo posebno. Riječ je o asimetričnom T-shirtu rebraste teksture i kratkih rukava kojeg od obične majice za trening razlikuju tek zanimljivo rezani rubovi. Zapitali smo se je li možda izrađen od posebnih i luksuznih materijala. I ispostavilo se da - nije! Na stranici piše kako je sastavljen od 83 % viskoze i 17 % poliestera. Dakle, nije nam jasno ni na drugi pogled.

U konačnici, možemo samo naslutiti da ovaj T-shirt cijenu duguje zvučnom imenu Dereka Lama, kinesko-američkog dizajnera posebnog po svojoj promišljenoj jednostavnosti i modernom pristupu modi. Slavni dizajner dugo vremena radio je za planetarno popularni Michael Kors, a od 2003. godine vodi vlastitu modnu kuću. 

Druga opcija koju smo razmotrili bila je mogućnost zabune. Otišli smo na web stranicu samog dizajnera i tamo pronašli vrlo sličan (ako ne i identičan!) T-shirt po cijeni od 705 eura (5240 kn). Sve u svemu, nije nam baš previše jasno. 

Što ti misliš? Bi li ikada platila toliko basnoslovne iznose za jedan T-shirt?

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr