Ove komade morate imati u svom ormaru do tridesete

Goran Čižmešija
Prije nego zakoračite u treće desetljeće svog života, pobrinite se da i vaša garderoba bude u skladu s godinama
Vidi originalni članak

U dvadesetima se svima dogodi nešto neizbježno, bez obzira htjeli vi to ili ne, a riječ je o odrastanju. Vaši stavovi o svijetu postaju zreliji, a zajedno s njima evolvira i vaš stil. I dok se većina toga događa prirodno, kada je u pitanju garderoba, to ne mora biti slučaj, stoga vas na vrijeme podsjećamo koji bi se sve komadi trebali naći u vašem ormaru do tridesete.

Traperice koje vam pristaju savršeno

Mango, 199,90 kn

Svi se sjećamo dana kad nas je Britney Spears natjerala da se zaljubimo u traperice niskog struka, no sada je krajnje vrijeme da ih izbacite iz ormara, ako su još uvijek tu. Zamijenite ih praktičnijim, ali i jako trendy trapericama visokog struka koje vam stoje kao salivene.

Hlače visokog struka

topshop.com, 52 eura

Većina vas se sigurno već jednom našla u situaciji kada nemate što odjenuti na intervjuu za posao ili važnom poslovnom sastanku. Kako vam se to ne bi ponovilo, u vašem ormaru trebao bi se naći bar jedan par finih hlača, visokog struka, koje će vam u trenu dati poslovni look.

Kvalitetne ravne cipele

Zara, 149,90 kn

Naravno da nećete svaki dan svog života nakon tridesetih provoditi u štiklama, ali postoje i određena obuća koju biste trebali početi izbjegavati, poput primjerice otkačenih šarenih tenisica. No u vašem ormaru svakako bi se trebao naći par kvalitetnih ravnih cipela, a kožne balerinke uvijek su siguran izbor.

Ženstvena potkošulja

H&M, 128 kn

I dok su u tinejdžerskim godinama kratki topići potpuno prihvatljivi u večernjim izlascima, u tridesetima biste na njih trebali zaboraviti. Umjesto njih, birajte elegantne baršunaste ili svilene potkošulje, koje su trenutno jako "in".

"Pencil" suknja

Mango, 199,90 kn

Baš kao i elegantne hlače, suknja "pencil" kroja u trenu će vas pretvoriti u poslovnu ženu, a možete ju lako uklopiti i u svoje outfite za izlazak.

Haljina otvorenih leđa

topshop.com, 32 eura

Gola leđa jednako su, ako ne i više, seksi od dubokog dekoltea, a istovremeno vam daju i dozu elegancije. Ovakve haljine stvorene su i za žene koje se ne osjećaju baš samouvjereno u svom tijelu, jer su jako laskave.

Crni sako

Zara, 299,90 kn

Ovaj klasični komad koji iz mode ne izlazi nikad spasit će vas u svim formalnim situacijama, a ako ga dobro iskombinirate, super će izgledati i kao cool proljetna jakna. Izaberite kvalitetni model, jer jednom kad ga kupite, nosit ćete ga godinama.

Svečana haljina

Mango, 299,90 kn

Ako već nisu u dvadesetima, u tridesetima će vam se većina prijatelja vjenčati, stoga vam treba bar jedna haljina na koju ćete moći računati u tim prilikama. Izaberete li neki manje upečatljiv model, možete ju nositi i na drugim formalnim događanjima, poput poslovnih večera.

Haljina na preklop

Zara, 349,90 kn

Umjesto da iz sezone u sezonu slijepo pratite trendove, radije kupite neki bezvremenski komad u kojem ćete uvijek izgledati sjajno, poput "wrap", odnosno haljine na preklop.

Kožna suknja

Mango, 199,90 kn

Tko kaže da i u tridesetima ne možete nositi minice, ali radije umjesto one od trapera, izaberite kožnu koja će vam podariti opaki i seksi look s puno stila.

Bomber jakna

H&M, 264 kn

Osim što nikako ne izlaze iz trenda, posebna čar bomber jakni je i u njihovoj prilagodljivosti i sposobnosti da se uklope u baš svačiji stil.

"Statement" suknja

Zara, 99,90 kn

Znate ono kad vas u posljednji tren pozovu na neki tulum ili event i ne znate što biste obukli? U takvim situacijama u pomoć vam savršeno priskače suknja koja privlači poglede, čak i kad je iskombinirana s najobičnijom bijelom majicom.

Crne salonke

Mango, 199,90 kn

Treba li vam uopće objašnjavati zašto su vam potrebne cipele koje se uklapaju u svaku vašu kombinaciju i donose trenutnu eleganciju?

Jednostavne i udobne sandale

topshop.com, 42 eura

Sandale klasičnog izgleda i boje koja ide uz sve, vaša su ljetna verzija crnih salonki. One malo odvažnije mogu iz nositi i u hladnijim danima u kombinaciji s najlonkama ili čarapama.

Bijele tenisice

Zara, 249,90 kn

Bavite li se sportom, sigurno imate jedne sportske tenisice, no u vašem ormariću za cipele trebao bi se naći i jedan "šminkerski" par, a najsigurniji izbor su one u bijeloj boji.

Pletena dolčevita

H&M, 226 kn

S godinama ćete sigurno shvatiti kako su džemperi uz vrat jedan od najpraktičnijih i najtoplijih zimskih komada, kojeg možete kombinirati uz traperice, haljine, suknje...

Posjeti Miss7.24sata.hr