Ove dvije boje bit će posvuda ove godine: evo nekoliko ideja kako ih nositi

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Pantone, institut za boje, je odabrao! Dvije boje odabrane su i vladat će 2021. godinom
  • dvojac žute i sive boje vladat će modom, interijerima, medijima...
  • Otkrit ćemo ti kako odabrane boje najbolje nositi

Institut za boje Pantone na početku svake godine bira boju godine koja će vladati kako umodi tako i u uređenju interijera, kozmetici, industrijskom dizajnu, multimediji... Pantone zapravo svake godine ponudi cijelu paletu boja za koje se predviđa da će imati posebnu važnost u dolazećoj godini, no jedna je uvijek "glavna" i njezina se objava iščekuje s velikim zanimanjem. 2019. vladala je nijansa "živog" koralja, living coral, a 2020. klasična plava - classic blue. Katkad je to samo jedna, a katkad su i dvije boje. Ovaj put odlučeno je da se koriste dvije Pantone boje. Nijansa sive naziva ultimate gray te žuta illuminating-  To su dva neovisna tona, ali ujedno i skladan duet. Dvije boje su „ansambl s ohrabrujućom porukom snage i nade“, kažu iz Instituta za boje. Ultimate gray je smirujuća i čvrsta, a illuminating je vesela i optimistična.

Evo kako ćeš najbolje nositi Pantone boje:

Kao jednobojni izgled

Ništa ne odiše većom snagom od elegantnog jednobojnog izgleda! Ako si odjevena od glave do pete u jednoj boji, svakodnevni izgled odmah izgleda savršeno elegantno. Dobra stvar ovog stila: siluetu možeš naglasiti na različite načine s uzbudljivim krojevima i oblicima. Stil za sve koji žele igrati na sigurno. Uz ovaj jednostavan test saznaj koje ti boje najbolje pristaju, a koje trebaš izbjegavati nositi

Kao kombinacija boja

Kombinacija ovih dviju boja doista privlači pažnju. Prigušena siva u kombinaciji sa svijetlo žutom rezultira modernim izgledom uličnog stila. Zašto ova kombinacija djeluje tako dobro? „Nespektakularna“ siva dobiva injekciju svježine jarko žute boje - a da opet nije previše uočljiva.

Life&style Radiš od kuće? Ove bi boje trebala unijeti u kućni ured da se osjećaš ugodnije i lakše radiš

Kao understatement

Uspješna alternativa za sve koji se tek trebaju naviknuti na trend. Mali, suptilni detalji u Pantone bojama mogu stvoriti veliki „wow faktor“! Bilo kao modni dodatak ili kao dizajn noktiju, Pantone boje doista privlače pažnju i u trenu nadograđuju svaki svakodnevni izgled.

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Posjeti Miss7.24sata.hr