Lagani i prozračni komadi od lana, idealni za dugo, toplo ljeto

C&A
Vidi originalni članak
  • Visoke temperature zahtijevaju nošenje laganih i prozračnih prirodnih materijala kao što je lan, koji i ove sezone slovi za apsolutni ljetni 'must have'
  • Upravo zbog svog luksuznog izgleda omiljen je među ženama svih generacija, a posebno u proljetnim i ljetnim mjesecima kada pruža rashlađujući učinak
  • Zavirili smo u C&A trgovine i izdvojili najljepše lanene komade koje se isplati pospremiti u ormar

Lan je nekada bio najvažnija tekstilna biljka, a uzgaja se više od 6000 godina i koristi u brojne svrhe. Stari Egipćani su među prvima prepoznali prednosti lana u svrhu proizvodnje odjeće. Osim što su nosili lanenu odjeću, lan su koristili i za uvijanje mumija, a povijesni izvori pokazuju da su lan uvozili i Stari Grci. Lanena vlakna su izuzetno jaka, čvrsta i rastezljiva, zbog čega se upotrebljavaju za izradu lanenog sukna, konca, grubog platna, kvalitetnog papira pa čak i izolacijskih materijala. No, posljednjih nekoliko desetljeća lan je postao nezaobilazan materijal u tekstilnoj industriji. 

Obzirom da je riječ o prirodnom materijalu, donedavno je lan, baš poput svile i kašmira, bio rezerviran za dame iz visokog društva koje su ovaj održivi materijal voljele prvenstveno zbog njegova luksuznog izgleda, ali i laganog osjećaja na koži. No, zahvaljujući sve većem broju high street brendova na tržištu, lan je danas pristupačniji širokoj populaciji i može se pronaći po vrlo povoljnim cijenama.

Upravo zbog svog luksuznog izgleda omiljen je među ženama svih generacija, a posebno u proljetnim i ljetnim mjesecima. Svi koji su na vlastitoj koži iskusili nošenje odjevnih komada od lana znaju da je riječ o iznimno udobnoj tkanini. Prirodna vlakna dobivena od lana izuzetno su prozračna, a imaju i rashlađujući učinak na kožu, što je itekako dobrodošlo u borbi s ljetnim vrućinama. 

U C&A trgovine upravo je stigla nova lanena kolekcija koja nam se čini kao savršen suputnik za toplije dane. Sofisticirani dizajn u kombinaciji s prozračnošću i prirodnim učinkom hlađenja čine lanenu tkaninu jako atraktivnom, a osim što će ti u njima biti udobno, zahvaljujući elegantnim i ženstvenim C&A lanenim modelima s dozom moderne opuštenosti izgledat ćeš stajliš čak i na 30+ stupnjeva. Osim toga, C&A u izradi svojih lanenih komada koristi materijale s oznakom European Flax® - oznakom koja potvrđuje podrijetlo lanenog vlakna, a to su lanena vlakna koja dolaze iz zapadne Europe. Europski proizvođači Flax®-a slažu se da neće koristiti pretjerano navodnjavanje kao ni genetski modificirano sjeme.

Laneni komadi u svijetlim, prirodnim tonovima i dalje su najzastupljeniji na policama trgovina, što ih čini bezvremenskim i samim time isplativom modnom investicijom, no nimalo rijedak prizor nisu ni oni u živopisnim bojama. U C&A trgovinama možeš pronaći hrpu lanenih komada u odvažnoj ružičastoj, zelenoj, plavoj, ljubičastoj i žutoj, kao i one s efektnim životinjskim printom za sve koji vole eksperimentirati s modom, dok će pobornice klasike zasigurno privući lanene košulje, hlače i sakoi u bež tonovima.

Ukoliko nemaš ideju kako nositi odjevne komade od lana, predlažemo ti da se inspiriraš odjevnim kombinacijama koje smo izdvojili iz bogate C&A ponude.

Elegantan stajling za ljubitelje klasike

Ako si u potrazi za elegantnim stajlingom koji možeš nositi u raznim prilikama, s ovim sigurno nećeš pogriješiti. Ovaj bismo outfit rado nosili za ručak ili večeru s frendicama, posao, pa čak i posebne prigode poput vjenčanja, krštenja ili godišnjice. Elegantan laneni kombinezon vrlo se lako prilagođava svakoj prigodi ovisno o modnim dodacima koje odabereš, a super investicija zasigurno je i ovaj laneni sako u bež boji koji možeš prebaciti preko ramena u svježim ljetnim noćima, ali i iskoristiti za brojne druge odjevne kombinacije.

Kombinezon (dostupan samo u trgovinama); grudnjak 17,99 €; gaćice 7,99 €; torba 17,99 €; sandale 25,99 €; sunčane naočale 9,99 €; sako 69,99 €; marama 12,99 € - sve dostupno u C&A

Stajling kao stvoren za špicu

Zaljubljenice u boje došle su na svoje, jer ova kolekcija vrvi jarkim bojama! Na prvi pogled smo se zaljubili u ovaj pink komplet od lana, sastavljen od sakoa i kratkih hlača. Možeš ih nositi zasebno ili zajedno, potpuno je svejedno, jer u oba slučaja izgledaju genijalno. Mi smo ih uskladili s prugastom majicom i zelenim natikačama te neutralnim modnim dodacima kao što su pletena kapa i bež torba koji su umirili cjelokupan stajling. Jedno je sigurno - ovom stajlingu sigurno nećeš proći neprimijećeno na gradskoj špici!

Sunčane naočale 9,99 €; torba 19,99 €; sako 59,99 €; kratke hlače 35,99 €; natikače 17,99 €; kapa 15,99 €; boca 6,99 €; majica kratkih rukava 15,99 € - sve dostupno u C&A

3, 2, 1 - vrijeme je za plažu!

Jedan od omiljenih printeva sezona (ako ne i najomiljeniji), zasigurno je zebrasti uzorak. Posljednjih tjedana viđamo ga na svakom koraku pa nismo mogli ne izdvojiti ovaj udoban i efektan komplet - košulju i kratke hlače koje krasi zabrasti print. Nama se ovaj stajling svidio za na plažu pa košulju planiramo nositi rakopčanu, kako bi se vidio kupaći kostim. No, to ne znači da ga ne možeš nositi po gradu. Dapače! Ako se spremaš na more, obavezno ponesi zaštitu od sunca za glavu, sunčane naočale i veliku torbu u koju će stati sve tvoje potrepštine poput krema s SPF-om, ručnika, rezervnog bikinija i zabavnog štiva.

Košulja 35,99 €; kratke hlače 25,99 €; espadrile 17,99 €; sunčane naočale 12,99 €; vizir 9,99 €; torba 35,99 €; gornji dio kupaćeg kostima 14,99 €; donji dio kupaćeg kostima 9,99 € - sve dostupno u C&A

Posjeti Miss7.24sata.hr