Tajne chic Francuskinja: Balerinke, sunčane naočale i traperice

Goran Čižmešija
Za Francuskinje se oduvijek priča da imaju besprijekoran smisao za modu, a evo i nekih ključnih tajni koje se kriju iza francuskog stila
Vidi originalni članak

Nonšalantne, samouvjerene, misteriozne, seksi i nadasve cool, Francuskinje nas uvijek iznova oduševljavaju svojim urođenim smislom za stil. Street style fotografije s pariškog tjedna mode koje smo objavljivali samo su potvrdile njihov besprijekoran ukus i jednu sasvim novu razinu modne osviještenosti. Zasigurno ste se i vi bar jednom zapitale u čemu je njihova tajna i poželjele imati u sebi bar malo tog njihovog šarma. Ako jeste, evo nekoliko stilskih natuknica i prijedloga koje će vašem stylingu donijeti dašak francuskog chica...

1. Nosite crni grudnjak ispod bijele košulje. Pritom birajte lijepe i čipkaste grudnjake, a nikako ne sportske modele.
2. Nikada u javnost na izlazite u trenirci. Kada poželite odjenuti neke udobnije hlače, radije izaberite tajice.


3. Predimenzionirane sunčane naočale su svakodnevni ključni komad, čak i kada pada kiša. Osim što vam daju dozu tajnovitosti, skrivaju podočnjake te naravno, štite vas od sunca.
4. Obavezan komad kojeg trebate imati u ormaru je baloner, a s obzirom da to i nije baš najtoplija jakna, uvijek se ogrnite debelim šalom. Također, ponekad si možete dopustiti da ne odjenete ništa ispod njega.

5.  Balerinke su još jedan ključan komad kojeg trebate imati, a s toplijim vremenom ih možete nositi svakodnevno. Podariti ća vam chic izgled, a i mnogo su ljepše od drugih proljetnih cipela.
6. Predimenzionirani džemper koji spontano klizi s jednog ramena i otkriva maleni komad kože, jednostavno vrišti francuskim stilom.


7. Nosite traperice - bilo kad, bilo gdje i u bilo kojoj prilici.
8. Klasična i po mogućnosti predimenzionirana bijela košulja je apsolutni 'must have'. Posudite ju od dečka, tate ili brata i ne zaboravite  - uvijek otkopčajte bar jedno dugme.

Posjeti Miss7.24sata.hr