Oproštajna revija Marca Jacobsa za Louis Vuitton

Gulliver Image/Getty Images
U srijedu 2. listopada nakon revije modne kuće Louis Vuitton, službeno je potvrđeno kako Marc Jacobs napušta Louis Vuitton te se u potpunosti posvećuje svom brendu, čime slobodno možemo reći kako je nakon 16 godina došao kraj jedne modne ere te velike kuće.
Vidi originalni članak

Jacobs je predstavio svoj posljednji show za brend na jedan način slaveći svoje dosadašnje najveće hitove, a revija je protekla u crnom tonu, baš kao što je bilo i s njegovom prvom kolekcijom za Louis Vuitton. Dramatična i emocionalna scenografija sadržavala je elemente prošlih revija, uključujući veliki vrtuljak, pokretne stepenice, lift te veliki sat koji se vrtio unatrag do završetka same revije.

Kao i uvijek, Jacobs je priredio vrhunsku predstavu, a ovoga puta ju je posvetio svim ženama koje su ga inspirirale i utjecale na njegov rad u posljednjih 16 godina. Kolekcija je bila iznimno bogata, a ovoga puta je dominirala crna boja. Jacobs je u svoj oproštaj ukombinirao odlične jakne i traper komade koji su asocirali na mješavinu grungea i punka u elegantnoj Louis Vuitton verziji, uz obavezne šljokičaste elemente i grafiti natpise imena kuće u, sada već kultnoj, viziji Takashija Murakamija i Yayoija Kusama.

Glazbena podloga Phillipa Glassa odlično se uklopila u reviju koja je prezentirala većinom oversized komade poput hlača i košulja, dok su traper komadi bili ukrašeni crnim sjajnim detaljima u vidu izvezenih perlica. Jacobsova igra s casual i elegantnim komadima najviše se očituje kod kombinacija traper hlača i crnih jednostavnih modela uz haljine prozirnog materijala s bogatim aplikacijama čipke, perja i crnih kristala.

Midi suknje dominirat će i iduće sezone, kombinirane uz kratke sakoe i jaknice u military stilu s puf rukavima na koje su dodani materijali poput čipke. Dramatičnost revije dodatno su naglasili veliki pernati ukrasi koji su krasili glave manekenki, te strogi make up s intenzivno crnim obrvama. Neočekivana kolekcija kojom je Jacobs ponovno pokazao svoju nevjerojatnu talentiranost i znanje, ostat će upamćena kao odličan oproštaj velikog dizajnera od velike modne kuće.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr