Odjeća koja nas čini starijima? Bacamo odmah!

Instagram/Nives Celzijus
Uska ili čak preuska odjeća, neodgovarajuće donje rublje, odjeća koja podsjeća na neke prošle dekade ili još gore, odjeća koja stvarno jest iz neki zaboravljenih desetljeća. Sve to te čini starijom. Ali i ove neke stvari...
Vidi originalni članak

Trendseterica, i to možda malo previše: U svom društvu si prva koja ima hlače s biserima, košulje s perlicama, čizme s brokatnim aplikacijama koje bi mogla nositi još samo Rihanna? Stani malo na loptu! Naime, ako ti se dogodi da u svom ormaru imaš toliko trendovske odjeće koju ne možeš nositi jer nemaš bazične komada, vrijeme je da počneš investirati u klasičnije komade. Pri tom ne mislimo na dosadne crne bijele komade, nego npr, kožu, military, tamno cvijeće, karirano, fine hlače i suknje olovka kroja...

Stara odjeća: postoje pojedini komadi koje nosiš od srednje škole, ali teško je da ti u potpunosti ti komadi odgovaraju i danas. Nitko više ne nosi tako široke trapezice, i ne, majice dužine do pupka nisu cool (ne govorimo o crop topu, nego bazičnim majicama koje se nose svaki dan).

Nosiš pogrešnu veličinu: Možda misliš da se to nekad ne vidi, ali SVI vide. Ako su ti traperice premale, loše će stajati na gležnjevima, oko stražnjice, a da ne govorimo – camel toe. To nitko ne želi.

Ali, isto tako će prevelika odjeća, poput jako širokih hlača, izgledati nezgrapno i učiniti te vizualno većom za barem jedan cijeli broj.

MODA Koji je jesenski trendi komad savršen za TVOJU građu tijela?

Zaboravljaš remen: Ženska silueta uz pomoć modnih dodataka može postati sličnija pješčanom satu. Tanko ili deblje remenje izgleda dobro na kapute,široke tunike, košulje, pa i balonere. Mršavice si mogu dozvoliti kapute ili haljine ravnog ili oblika kukuljice, ali nama običnim smrtnicama jedan remen oko struka nije na odmet...

Kriva silueta: Ovo je obično pravilo balansa. Ako nosiš uske hlače ili skinny jeans, top bi bolje izgledao da je opuštena kroja. Ako pak nosiš usku bluzu ili bodi, midi suknje koje se šire u A ili palazzo hlače su idealan odabir.

JESEN 4 klasična komada za tvoj jesenski ormar

Odabir prave boje: Osim što je bitno poznavati boju tena, saznaj i podton, kako bi lakše odredila nijansu koja bi ti stajala. Odabir krive boje odjeće može te učiniti manje atraktivnom, a i starijom.

Previše komada odjeće koji podsjećaju na prošlost: Možda jesi ljubiteljica plesačke odjeće i resica dvadesetih, ili je tvoj turn on Woodstock i najradije bi cijelo vrijeme nosila preširoke trapezice i lennonice, ali prije ćeš ispasti kao da si se uredila za neki tematski party, nego jako fashion.

Traperice koje se više ne nose: Koliko god su komad odjeće koji nosimo svaki dan, jedno je sigurno – traperice moraju pratiti trend inače možeš izgledati kao da si "zapela u vremenu". Trapez koji se nosio 2000. -ih se više ne nosi, a isto tako super skinny jeans je odavno izašao iz mode.

Šljokice: Da, manje je više u ovom slučaju. Uskoro počinju božićne uredske zabave, pa je u redu kombinirati metaliziranu vestu ili sjajni topić ispod blejzera, ali sportsku šljokičastu jaknu jednostavno nije pristojno nositi. Da o donjim dijelovima koji su upotpunjeni šljokicama niti ne pričamo... Veliko ne.

Veliki print: U najgoroj varijanti dolaze na sportskim tajicama, i ne, ne izgledaju lijepo. Pogotovo kada se umjesto u teretanu nose u šetnju prirodom, ili na posao. To je komad odjeće koji treba ostati rezerviran za tinejdžerice...

Krivi grudnjak: Niti opušten, niti push up. Ako želiš nositi grudnjak koji namješta grudi previsoko, izgledat ćeš kao da se baš jako trudiš pomladiti. I onda je efekt naravno, suprotan. Grudnjak koji previše visi će loše izgledati na bilo kakvoj vrsti odjeće, dakle, loš izbor..

Odjeća s bilo kakvim uočljivim logom: Nitko više ne nosi United colors of Benetton majice, a i logomanija s Guccijem je otišla malo predaleko. I ova odjeća izgleda kao da se trudiš previše,  i da: ne želiš izgledati poput žene koja pati za srednjoškolskim danima.

Posjeti Miss7.24sata.hr