Odjeća i modni dodaci u bojama sladoleda

Sladoled – idealna i najpopularnija slastica za proljeće i ljeto! Ne samo da zadovoljava našu potrebu za slatkim nego nas i osvježava, a takve su i vodeće ovosezonske boje – poput kuglica sladoleda! Koje nijanse prevladavaju i kako ih nositi, savjetuje poznata hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović.
Vidi originalni članak

Nježno, romantično, elegantno i ženstveno – to su karakteristike pastelnih boja. Ove sezone one su u posebnom izdanju, u onom slatkom. Vodeća dizajnerska imena inspiraciju su pronašla u šarolikoj ponudi sladoleda.

Voćno osvježenje

Većina komada u pastelnim bojama ove sezone pruža pravo modno osvježenje. Limun, naranča, breskva i menta dominiraju u modnom kornetu. Rado se kombiniraju s neonskim detaljima, ali i s nude bojama. Pogriješiti ne možete ni sa zlatnim detaljima.

"Da bi se to dobro iskombiniralo treba imati ukusa i mjere, a ako to imate, onda se, unatoč tome što to modna pravila možda ne nalažu, ujedno mogu iskombinirati čak i dva fluorescentna detalja odjednom. Ako pak niste sto posto sigurni kako to napraviti, najbolje je da se drzite pravila bež haljina plus neonske cipele ili torbica", savjetuje  Aleksandra Dojčinović

Poznata dizajnerica je za svoj brend Lei Lou za ovu sezonu predložila osim nude boja, upadljivu mint boju, dok je za kolekciju Dove by Aleksandra Dojčinović, koju je kreirala za poznate modne blogerice, odabrala osvježavajuću narančastu boju. Kao što savjetuje, dizajnerica je haljinu kombinirala uz torbu mint boje.

Dizajnerska kuća Cacharel kombinirala je dvije nijanse narančaste boje i stvorila pravu slasticu. Definitivni pobjednik kad su boje u pitanju za ovu sezonu je mint boja, koja prevladava kod većine dizajnerskih kuća, a obojila je podjednako i odjevne komade i modne dodatke. Marc Jacobs je s njom upotpunio svoje retro kreacije, a Chanelu je osvježila nježnu i romantiču kolekciju.

"Pastelne boje, odnosno nijanse u bojama sladoleda, nosila sam i prošle sezone kad sam ih kombinirala sa apsolutno svim. Ove godine trend je upotpunjen neonskim, fluorescentnim tonovima koji lijepo naglašavaju bijelu ili puder boju. Ja osobno priču volim zaokružiti sa zakovicama i na sve obući čizme, koje kombiniram čak i ljeti", objasnila je Aleksandra Dojčinović.

Limun žuta

Veoma popularna boja je i žuta koja nas asocira na osvježavajući sladoled s okusom limuna. Najnježniju verziju predstavila je francuska dizajnerska kuća Louis Vuitton čija bajkovita kolekcija je pravi predstavnik ovog trenda. Preen je kreirao pravi modni kornet – limun i breskva.

Ovaj trend prigrlile su i poznate strane, ali i hrvatske trendseterice. To ni ne čudi jer pastelne osvježavajuće boje jamče ženstven i veseo styling. Glumica Michelle Williams odabrala je retro haljinu na debele pruge i različite uzorke. Nježne tonove osvježila je limun žutom bojom. Žutu voli i Jessica Alba koja svakim svojim novim javnom nastupom oduševljava. Ona se odlučila za suknju, bluzu neobičnog uzorka i crni blejzer i čarape. Uz pomoć žute suknje ovaj styling je pretvoren u izvrsnu kombinaciju za prijelazno razdoblje do ljeta.

Ni Hrvatice ne zaostaju. Nevena Rendeli se na otvaranju showrooma dizajnerskog brenda Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš pojavila u trendi hlačama žute boje. Styling je zaokružila prozračna bijela košulja i bež sandale. Voditeljica Edita Misirić njeguje damski i elegantan stil, čak i za svaki dan. Na otvaranju Fashion.hr Industrije pojavila se u upečatljivom stylingu u kojem dominiraju pruge te žuta i mint boja.

"Must have komadi ove sezone su mala clutch torbica ili štikle u bojama neona, haljine u bojama sladoleda, asimetrične i plisirane suknje, pidžama hlače s printom ili u nekoj upečatljivoj boj. Kombinirajte s velikim ljetnim hitom – prozirnim košuljama u pastelnim tonovima", za kraj savjetuje dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

U galeriji detaljnije progledajte dizajnerske kreacije i nađite svoju proljetnu inspiraciju...

Posjeti Miss7.24sata.hr