Odijela su jedan od trenutačno najjačih trendova, a nosi se ovih 7 modela: izdvojili smo najljepša

Instagram @kseniaparisphoto Foto: Instagram @kseniaparisphoto
Vidi originalni članak
  • Iako se na modnim pistama moglo vidjeti puno nekonvencionalnih, ili barem neočekivanih ideja, našlo se tu i puno manje ekscentričnih lookova, a posebice odijela koja nastavljaju biti jedan od najvećih trendova sezone
  • Budući da nije bilo dizajnera koji nije predstavio nekoliko iteracija svoje vizije ovog bezvremenskog komada, moglo se vidjeti doista svakakvih zanimljivih izdanja
  • Na temelju svega što smo vidjeli, sastavili smo listu vodećih trendova iz svijeta odijela i pronašli njihove najljepše high street primjerke s kojima se ove jeseni ne može pogriješiti

Tjedni mode na kojima su predstavljeni trendovi za aktualne jesen i zimu iznjedrili su iznenađujuće puno nekonvencionalnih, ili barem neočekivanih ideja, od torbi nakićenih raznim privjescima i jesenskih haljina ukrašenih perjem do vrućih hlačica navučenih preko hulahopki, no našlo se na pistama i puno manje ekscentričnih lookova među kojima su posebnu pažnju plijenila odijela koja nastavljaju biti jedan od najvećih trendova sezone.

Modeli ogrnuti pažljivo krojenim sakoima i odgovarajućim donjim dijelovima neodoljivo su podsjećali na djevojke koje se svakog dana  od devet do pet može pronaći u njihovim uredima, a budući da nije bilo dizajnera koji nije predstavio nekoliko iteracija svoje vizije ovog bezvremenskog komada, moglo se vidjeti doista svakakvih zanimljivih izdanja. Givenchy, Max Mara i Schiaparelli orijentirali su se na odijela u prigušenim neutralnim nijansama, Versace i Ulla Johnson bili su skloniji svjetlucavim tkaninama i izraženim prugama, Stella McCartney je u prvi plan gurnula predimenzionirane sakoe uparene sa savršeno sašivenim hlačama, a Miu Miu se umjesto hlača odlučila za pripijene pencil suknje.

Moda Reserved čizme izgledaju kao dizajnerski komad i dolaze s najpopularnijim detaljem - preklopom

Na temelju svega što smo vidjeli, sastavili smo listu vodećih trendova iz svijeta odijela i pronašli njihove najljepše high street primjerke s kojima se ove jeseni ne može pogriješiti. I samo da podsjetimo, koliko god neka odijela djelovala korporativno, daleko od toga da su rezervirana samo za poslovne sate.

Ponoćne nijanse

Odijela odjevena u ponoćne nijanse crne i plave nedvojbeno su zauzela središnje na modnim pistama. Dok su Giorgio Armani i Givenchy predstavili nešto zavodljivije i izazovnije krojeve, Sandy Liang se odlučila za skromniji pristup i veću pokrivenost kože. Kakav god stil preferirali, uz par salonki i elegantnu kožnu torbicu, bit ćemo u trenu spremni pokoriti svijet. 

Jastučići na ramenima

Razmetljivi zlatni nakit nije jedini trend iz 80-ih koji je ove godine uskrsnuo, već su se ponovno vratili i predimenzionirani sakoi s glomaznim jastučićima za ramena. Marina Serra, LaQuan Smith i Stella McCartney bili su najglasniji zagovornici ovakvih krojeva, a podsjećamo da se zanimljive primjerke, osim u dizajnerskoj i high street ponudi, vrlo vjerojatno može pronaći i u second hand shopovima s originalnim komadima iz 80-ih, ili pak u ormarima naših mama! 

Suknje umjesto hlača

Kada razmišljamo o tradicionalnom odijelu, zasigurno nam svima prve na pamet padaju hlače uparene sa sakoima, no i varijante sa suknjama su itekako vrijedne naše pažnje. Miu Miu, Prada i Saint Laurent predstavili su mnoštvo inspirativnih lookova kao stvorenih za sve one žene koje bi se ponekad rado odrekle hlača.

Povratak u disco eru

Prabal Gurung, Tom Ford i Versace pažnju su privukli svjetlucavim odijelima sastavljenima od šljokica, metalnih tkanina i sjajne metalizirane kože koja se usudila prkositi minimalističkoj estetici korporativnog svijeta. Za one koji vole biti primijećeni, teško da postoji bolji izbor.

Najljepše nijanse jesenske palete

Max Mara, Schiaparelli i Victoria Beckham pozvali su nas da jesen provedemo u najljepšim bež i smeđim nijansama, od zobi i karamele do čokolade. S obzirom na to da su ove tople boje nezaobilazne u standardnoj jesenskoj paleti boja, ovakva odijela najtoplije pozdravljamo.

Šarm prugica

Svi oni koji ne mogu zamisliti da nose odijelo s prugicama, a da to izgleda dobro, trebali bi inspiraciju potražiti u revijama Nine Ricci, Ulle Johnson i Tory Burch. Prema njima, ključ za uspješno svladavanje ovog uzorka okomitih linija je držati se odijela u neutralnim nijansama. Budući da su pruge dovoljno glasne same za sebe, nema potrebe za pretjerivanjem ​​sa živim bojama.

Bezvremenska siva

Odijela Alberte Ferretti, Scervina i Schiaparellija savršeno su utjelovila klasičnu korporativnu estetiku sivih pažljivo skrojenih odijela, no od nje su se istovremeno udaljila sočnim detaljima poput kombinacija s prozirnim tkaninama, pripijenim korzetima ili pak nošenjem sakoa na golo tijelo. 

Moda Ovo je jedina kožna suknja koju baš jako želimo: nije jeftina, ali vrijedi svakog centa

Posjeti Miss7.24sata.hr