Obožavamo resice: Nosite ih na torbama, jaknama, suknjama...

Goran Čižmešija
Divne resice nikako ne izlaze iz mode, a iz sezone u sezonu pojavljuju se na novim komadima...
Vidi originalni članak

Nikako da prestanemo pisati i pričati o tim divnim resicama, koje ne izlaze iz mode, a svoje najpopularnije godine proživjele su šezdesetih i sedamdesetih. No, pričekajmo vidjeti hoće li se i sada zadržati još koju godinu.

Pojavile su se u svim oblicima, bojama i materijalima, pa tako u kolekciji Proenze Shouler kao da su inspirirane glumicom i plesačicom Josephine Baker koja je obožavala svjetlucave metalik resice, a glavne su glumice u boemskoj rapsodiji Emilia Puccija. Neki su dizajneri resice stavili na potpuno neočekivane komade, poput pletiva ili suknji koje izgledaju kao da imaju trepavice.

Rokerske kožnate jakne ove sezone nisu mogle proći bez resica, a najviše ih u svojim kolekcijama imaju Etro, Alberta Feretti i Salvatore Ferragamo. Nešto suptilnije izdanje resica pokazala je modna kuća Proenza Shouler koja je na modnu pistu poslala modele u monokromnim izdanjima. Sedamdesetima su se poigrali ukrasivši torbice i čizme resicama.

Najčešće će se naći u ormarima boho ljepotica, a sjajno izgledaju na jaknicama od brušene kože, dugim suknjama te debelim džemperima. Ako ipak niste ljubitelj toliko upečatljivih resica, nosite ih na malim torbicama ili drugim modnim detaljima. Pogledajte kako to rade street style zvijezde koje je objektivom 'ulovio' Goran Čižmešija i odaberite svoj omiljeni komad s resicama iz trgovina.

Posjeti Miss7.24sata.hr