Nove 'ružne cipele' su stupile na scenu: ove tenisice odjednom su 'normalni' dio mode

Instagram@chiaracapitani
Vidi originalni članak
  • Ove tenisice nikako nisu ružne, dapače među sportskim frikovima imaju gotovo kultni status
  • No epitet mogu zahvaliti žestokom proboju na gradske ulice i u svakodnevnu modu
  • Salomon tenisice postale su dio cool stila, nose se i na haljine i na čipku, i uz minice... 

Ružne cipele pojam je koji se već tako udomaćio u modi da se više nitko neće uvrijediti niti ga moramo pisati pod navodnicima. Jasno je da ružne ne znači stvarno ružne, prije bi značio "cipele koje su dostigle neočekivanu popularnost u masovnoj modi, a na prvi pogled to nismo mogli naslutiti". I nose se uz odjeću kojoj zapravo ne odgovaraju. A onda ih svi počnu točno tako nositi pa ispadne da baš pašu... I cool su. Može li proći takva definicija?

Pa je tako krenulo s Ugg čizmama, nastavilo se s "dad's tenisicama", ribarskim sandalama... I još pokojim modelom cipela između njih. A sad su na scenu stupile nove igračice, Salomon tenisice, nekad rezervirane za planinarenje, sad vrhunac modnog stila.

Da, treking tenisice francuskog brenda 2023. postigle su kultni status, premda se u modne vode i na gradske ulice prišuljavaju od još 2019. zahvaljujući Rihanni, koja je na Instagramu podijelila sliku na kojoj nosi cipele za planinarenje.

Vjerojatno ste također primijetili slavne osobe poput Belle Hadid, koja voli XT-4 Advanced Sneakers, i Emily Ratajkowski (ona je obožavateljica XT-6 Skyline) koje ih godinama uklapaju u svoje off-duty lookove.

Posljednjih mjeseci čini to i mnoštvo modnih influencerica. I opet je RiRi pripomogla, nastupom u poluvremenu na Super Bowlu ove godine gdje je nosila crveni par nastao u suradnju Salomona i Maison Margiele. Nakon čega je pretraživanje pojma Salomon na internetu naraslo za 4000%!

 

No, kako mi nećemo vjerojatno nikad nastupiti na Super Bowlu, za inspiraciju ćemo pogledati kako i s čim Salomonove planinarske tenisice nose modne influencerice. A malo smo zavirili i u dućane...

Uz škotsku suknjicu

Može i na badić i pleteni co-ord set

Tie dye majica i roza pencil suknja

Izgleda da idu i uz čipkaste čarape...

Preppy stil

Minica i malo drukčija salamonke

A evo i naših 7 favorita iz trgovina. Treba reći da Salomon tenisice i nisu tako skupe, posebno ako se uzme u obzir da su to ipak prave, ozbiljne tenisice, za prirodu i zahtjevne terene koje se neće raspasti nakon prve kiše. Niti će promočiti. Makar ih nosile na satensku haljinu. 

 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr