Nova Lilith by Katarina Baban kolekcija vrvi romantičnim haljinama kojima je teško odoljeti

Joanna Paciorek
Sloboda, lakoća življenja i slavlje ženstvenosti glavne su okosnice ljetne Lilith by Katarina Baban kolekcije
Vidi originalni članak

“Sa svakom novom kolekcijom nudimo nove krojeve i materijale koji osluškuju želje naših klijentica stoga ova kolekcija obiluje raznolikošću – od najtraženijih midi haljina savršenih za sve prigode do dugačkih večernjih haljina idealnih za večernje ljetnje šetnje uz more ili pak svečaniju prigodu u kojoj će svaka žena zablistati!”, poručila je dizajnerica Katarina Baban.

Kao model u ljetnoj Lilith kampanji našla se glumica Dina Vojnović, inače najbolja prijateljica dizajnerice.

“U svojim kolekcijama uvijek uzimam kolegice i prijateljice kao modele jer najbolje iznesu priču koju pričam sa svojim kreacijama. Za ovu kolekciju sam željela nekog tko živi to što ova kolekcija poručuje- sloboda I lakoća življenja, slavljenje i uživanje u ženstvenosti u svakom segmentu. Moja Dina je utjelovljenje te ideje stoga je odluka pala baš na nju.”

Kolekcija je snimana u dvorcu Eltz u Vukovaru, tj. Gradskom muzeju Vukovar koji je bio savršena kulisa za ovu romantičnu i nježnu kolekciju.

U kolekciji prevladavaju viskoza, til i čipka u prepoznatljivim Lilith pastelnim tonovima. Po prvi puta se u kolekciji provukla i narančasta kao hit boja ovog ljeta.

“Nisam ljubitelj narančaste boje, dapače - oduvijek sam ju uspješno izbjegavala, no ovo ljeto sam odlučila napraviti pomak u kolekciji pa uz sveprisutne pastelne nijanse unijeti i dašak narančaste koja se savršeno uklapa uz tople ljetne dane i preplanulu put.”

U posljednjih nekoliko sezona Lilith nudi i vjenčane haljine kao nezaobilazni dio svake kolekcije stoga se i u ovoj ljetnoj  kolekciji mogu pronaći neklasične vjenčanice poput dugačke čipkane boho haljine otvorenih leđa ili pak midi vjenčanice klasičnijeg kroja s puf rukavima.

“Potreba za vjenčanicama koje odskaču od klasičnog poimanja istih je sve veća i veća. Djevojke sve češće dolaze u potrazi za vjenčanicom koja “nije klasična” te koju će moći nositi i kasnije.”

Kolekcija nudi pregršt različitih krojeva ujednačenih pod okriljem romatike kojom brand Lilith odiše. 

Model: Dina Vojnović
Fotografije: Joanna Paciorek
Make up: Tamara Čes

Posebno hvala Gradskom muzeju Vukovar na ustupljenom prostoru!

Posjeti Miss7.24sata.hr