Nigdje bez sunčanih naočala

Borna Filić/Pixsell
Matea Frajsberger studentica je i velika zaljubljenica u modu što najbolje možemo vidjeti na njenom blogu Click4Chic. Okolinu osvaja svojim stilom u kojem kombinira trendove s retro komadima, a neizostavan detalj koji uvijek ima su sunčane naočale.
Vidi originalni članak

''Mislim da svoj stil ne bih mogla svrstati u određenu kategoriju, jednostavno nosim sve što mi se u tom trenu sviđa i za što mislim da mi dobro stoji'', započinje Matea.

Nastavlja kako je uvijek voljela 'živjeti' u ormaru mame i baka i kombinirati njihovu odjeću uz neke modernije komade. S obzirom da se odjeća nekad proizvodila od puno kvalitetnijih materijala te je većina bila ručni rad, logično je da su ti svevremenski komadi postali dio njezinog stila.

Sunčane naočale kao osnovni komad

''Ne bih rekla da se puno trudim oko stylinga, jer obično ako o nečem puno razmišljam, na kraju ne ispadne onako kako sam željela. Stoga kod mene sve ide kako se osjećam i nekako na brzinu'', kroz smijeh kaže Matea.

U ormaru ima najviše suknji i haljina koje kombinira jednako na ženstveni način, ali i na malo žešći. Također naglašava kako u svakoj njezinoj kombinaciji obavezno moraju biti sunčane naočale, kojih ima bezbroj.

''Boje koje kombiniram se mijenjaju svaki dan i zavise o mom raspoloženju. Ponekad volim svjetlije i življe boje, da bih se već idući uvukla u skroz crnu. Ipak, ne opterećujem se trendovima i nosim ono što mi najviše u određenom trenutku odgovara'', pojašnjava Matea.

Smatra kako se moda i odjeća po važnosti ne mogu uspoređivati sa drugim stvarima koji su joj prioriteti u životu, poput obitelji, dečka ili faksa, ali moda joj je trenutno hobi kojem posvećuje dosta vremena, tako da jest dio njezine svakodnevice u kojem uživa.

''Većinom kombinacije smišljam unaprijed i to na način da prvo izaberem naočale, a onda ostatak svega, hahaha. A dnevni i večernji lookovi mi se ne razlikuju previše. Jedino što jest drugačije je make up, dok odjeću i obuću nosim jednako i po danu i za navečer'', nastavlja Matea.

Prilikom odabira stylinga najvažniji joj je faktor vrijeme. Trendovi joj daju određenu dozu inspiracije, ali ne diktiraju nužno način odijevanja u određenoj sezoni. Voli vidjeti i pratiti što je ''novo'' i zatim dijelove koji joj se dopadnu prilagoditi sebi i svom stilu.

''Od stranih dizajnera najviše volim Balmain i Cadieux, a od domaćih Vain, Jet Lag, i Marinu Jerant. Smatram da najviše zadovoljavaju moju estetiku i pogled na modu'', kaže Matea.

Online trgovina kao omiljeni način kupovine

Kroz smijeh nastavlja kako je shoppingu skoro svaki dan, ali ne kupi svaki put nešto. Obožava pregledavati stanice i webshopove po internetu i ponekad nešto naručiti. Smatra da previše razmišlja oko sitnica jer joj je dosta kupovanja stvari koje joj na prvu zapnu za oko, a onda ih nema na što nositi.

''Kod odabira brendova i trgovina gledam apsolutno sve. Smatram kako u svakom brendu ili dućanu možeš naći nešto što ti se sviđa! Volim isprobavati novo, a ne uvijek se vraćati istom. Internet kupovina je jedini način na koji kupujem i, iskreno, ne sjećam se zadnjeg pohoda u neki centar, ili pak dućane'', objašnjava Matea.

Second hand trgovine i buvljaci su joj prije bili više zanimljivi, a danas smatra kako joj još mamin i bakin ormar imaju puno toga za ponuditi.

''Kada se radi o trošenju novaca, mislim da na sve dajem podjednako, ali najviše bih platila dobre i udobne cipele. Volim visoke pete, i nosim ih i za dan i za noć. Nikad nisam bila fan tenisica niti ravnih cipela, a i pete mi daju na visini, stoga sam uvijek za njih'', nastavlja nasmijana Matea.

Kod torbi bira jednostavne modele, jer ih nema puno. Zbog toga uvijek bira neke neutralnije koje može nositi i kombinirati s većinom odjeće iz svog ormara.

''Koliko torbi imam malo, toliko nakita imam i previše, a rijetko ga nosim. Ako i stavim nešto, obično to bude ogrlica, većinom zlatne il srebrne boje, i to je to'', kaže Matea.

Bez olovke za obrve ne izlazi iz stana

Kao mlađa, na kozmetiku je trošila cijeli džeparac, a danas ima par stvari koje koristi svakodnevno i jedino njih kupuje. To su korektor, olovka za obrve i ruž. Od preparativne kozmetike koristi ulja za tijelo i običnu krema za lice.

''Nema šanse da iz kuće izađem bez olovke za obrve! Inače se šminkam jako malo, ali razlika od dana do večeri je jačina ruža i olovka za oči. Nisam preveliki ljubitelj parfema i nosim ih stvarno malo, a jedini favorit kojeg izdvajam je Chloe'', pojašnjava Matea.

Nakon brojnih eksperimentiranja s kosom, shvatila je da što manje proizvoda stavlja na nju, to je zapravo ona bolja i kvalitetnija. Stoga jedino što radi od njege je da par sati prije pranja stavi ulje na kosu (maslinovo, avokadovo ) i nakon pranja koristi bolju masku.

''Zadnjih godina sam frizure mijenjala i prečesto. Od minivala, raznih boja i undercuta pa sve do ekstenzija. Sada sam se smirila i imam istu frizuru i boju već neko vrijeme, tj. najduže do sada'', zaključila je nasmijana Matea.

U galeriji pogledajte više fotografija...

Posjeti Miss7.24sata.hr