Nikud bez cipela na visoku petu

Tomislav Miletić/Pixsell
PR menedžerica Jasmina Kapetanović većinu svog života provela je u dodiru s modnim svijetom. Bila je zaslužna za odnose s javnošću jednog od najpoznatijih modnih eventa u Hrvatskoj Dove Fashion.hr-a, a danas radi za hrvatske modne dizajnere.
Vidi originalni članak

Posjeduje dva različita stila – jedan je pomalo opak i drzak, drugi romantičan. No, koji god styling bio u pitanju, on je prije svega profinjen i elegantan. Kombinira klasične komade s dizajnerskim kreacijama, nježne sa statement modnim dodacima, a neizostavne su štikle od kojih se Jasmina ne odvaja.

Moj stil zapravo zna biti dosta promjenjiv, varira ovisno o godišnjem dobu, raspoloženju i prigodi - poslovnoj ili privatnoj. Volim ženstvenu odjeću, uvijek sam u cipelama na petu, rijetko kad me se može vidjeti u ravnim ili sportskim. Po zimi sam uglavnom u crnom, uz puno metalnog nakita. Volim tajice i kožne detalje, dok sam po ljeti najviše u plavoj i bijeloj boji. Novo otkriće mi je roza i narančasta. Ovih dana njegujem nekako više romantičan stil, što baš i ne ide uz moj stav“, kroz smijeh je objasnila Jasmina.

Njena tri najdraža komada su narukvica od bijelog zlata koja je bila očev dar za 18. rođendan i koja se tvrdoglavo odupire svim trendovima i uvijek je uz nju. Velika smeđa torba s narančastim i crvenim dodacima njen je stalni suputnik. Dovoljno je velika da u nju stanu sve njene potrepštine, a ujedno je chic da Jasminu prati na poslovne modne sastanke. U njoj se nalazi Yves Saint Laurent sjajilo za usne koje u par poteza osvježava look.

Ljubav prema kreacijama hrvatskih dizajnera

Posao u odnosima s javnošću omogućio joj je izravan pristup hrvatskom modnom svijetu. Svakodnevno surađuje s poznatim hrvatskim dizajnerskim imenima i često nosi njihove kreacije.

„Poslovni styling biram ovisno o eventu, radim li na njemu ili sam gost. Najčešće pazim da izgledam fino i poslovno, a opet fashion. Za takve prigode najviše volim odjenuti nešto od naših dizajnera. Najčešće nosim Ivana Alduka i Ivicu Klarića, a u zadnje vrijeme i mladog Aleksandra Žarevca.“

Po zanimanju modni dizajner, Jasmina je od svoje 15. godine u modnom svijetu. Naglašava kako je posao utjecao na njen stil jer ju je naučio da bude „modno hrabrija“. No, smatra da se stil gradi s godinama i oblikuje prema načinu života i životnim fazama.

„Kad si u modnom svijetu najljepše je što si stalno okružen s nekim novim i različitim modnim pričama koje ti daju nove ideje i mijenjaju tvoj stil!“, istaknula je Jasmina.

Za nju je moda mnogo više nego samo posložena odjeća. Iz nje se može iščitati mnogo o osobi koja slaže dotičan styling. Kao veliki ljubitelj mode, rado smišlja kombinacije i uvijek se trudi iskombinirati boje. Rijetko kad na sebi ima više od dvije, tri boje. Na prvom mjestu joj je ravnoteža – voli nositi torbu i cipele u istoj boji, a u skladu s tim bira i modne detalje.

Naglašava kako joj se dnevni i večernji look poprilično razlikuju. Za dan bira ležerne komade, laganu šminku i veliku torbu, dok za večer voli jaku šminku, fine materijale i pismo torbice. No, jedno im je zajedničko – cipele na visoku petu ili platformu. U njenom ormaru dominiraju haljine, duge majice, topići koje nosi na tajice i minice. Ljeti se najbolje osjeća u laganoj haljini, a zimi ne izlazi iz tajica i širokih majica. Nezaobilazne su kreacije hrvatskih dizajnera.

Veliki sam ljubitelj hrvatskih dizajnera. Rado nosim Ivana Alduka jer mi se njegova estetika iznimno sviđa i odgovara mi. Ista stvar je s Ivicom Klarićem. Neke od mojih najdražih predmeta su Aldukova kožna jakna, uz koju imam odgovarajuće rukavice sa šiljcima i torbu s lancima, te kožna haljina koju mi je Ivica Klarić napravio za specijalnu prigodu. Volim Severove torbe, imam jednu Heru i obožavam je nositi. Obožavam Ivicu Skoku i mladog Aleksandra Žarevca, a Zigman mi je divan! Po zimi obavezno nosim Galaševe kreacije. Također volim mladoga dizajnera Nikolu Kokanovića, čiji nakit često nosim, a njegove haljine za večernje izlaske. Jako volim i podržavam hrvatski dizajn, voljela bih jednog dana nositi samo hrvatsku odjeću, obuću i modne dodatke!“

Visoke pete su must have

U shopping odlazi kad joj nešto zatreba, no barem jednom mjesečno obilazi trgovine. Naglašava kako je u jednu ruku šopingholičarka jer obožava kupovati što god i kad god. Isprike za kupnju nije teško naći – uvijek nešto u ormaru „nedostaje“. Najčešće kupuje u dućanima highstreet brendova kao što je Mango i Zara, a česta adresa su i ateljei hrvatskih dizajnera. Najviše novca troši na cipele i torbe.

Visoke pete i platforme za Jasminu su udobne i praktične. Ona iz njih ne izlaz ni tijekom dana, a pogotovo ne tijekom večeri. Ravne cipele nosi jedino kad odlazi na plažu. Najdraže su joj velike torbe, a kao omiljen ukras izdvaja zakovice. Nakit uvijek nosi, a ne odvaja se od svoje narukvice od bijelog zlata. Obožava velike narukvice i dugačke lančiće. Kad su naušnice u pitanju, vrijedi pravilo "što veće to bolje".

Duga i ravna kosa

U njenom kozmetičkoj torbici nalazi se maskara, bronzer, korektor, crna olovka, puno sjajila i Niveina krema za lice u boji. Za dan nanosi rumenilo i maskaru, dok za večer oči naglašava crnom olovkom, a voli i smokey eyes. Najdraži Jasminin kozmetički proizvod je maskara i Dove losion za tijelo sa šljokicama. Od parfema voli „My Queen“ od Alexander McQueena.

„Kosa mi je dosadna. Prirodno je valovita, no volim je izravnati. Frizura mi je obično puštena ili u repu ili u punđi. Najviše je volim puštenu i ravnu. Zadnje tri godine sam plavuša, no prošla sam razne faze“, naglašava Jasmina.

Pazi na njegu kose te koristi Keuene Silver šampon i regenerator za zaštitu od sunca. Obožava i Gliss Kure liniju i Vichy šampone. No, ipak najviše se prepušta u ruke svog frizera Marija Treščeca u salonu Kefa.

Ljeto u Jasmini budi romantičnu notu koja se ocrtava kroz njene kombinacije. Nježne boje i harmonične kombinacije dominiraju njenim stilom. Sve dok opet ne dođe zima...

U galeriji detaljnije pogledajte tri najdraže kombinacije Jasmine Kapetanović...

Posjeti Miss7.24sata.hr