Ne propustite novi broj magazina Budi.IN

Goran Čižmešija
Od sutra vas na kioscima očekuje sve o najnovnijim jesenskim trendovima - zelenoj boji, gležnjačama...
Vidi originalni članak

Ove subote naslovnicu nam krasi predivna Maja Virgej Novak koja bojama koje nosi priziva divnu jesen. A s obzirom na to da je ovo prvi listopadski broj Budi.IN-a, odlučili smo se pozabaviti najvećim jesenskim trendovima za ovu sezonu. 

Postoje određeni modni komadi koje je teško nositi čak i najzagriženijim fashionisticama zato što svojim krojem doista rijetko kome laskaju - široke hlače do pola lista, crop topovi i kombinezoni definitivno spadaju u ovu kategoriju, no i svijet obuće ima kandidata - gležnjače. Klasične crne kožnate bez potpetice, znane kao “chelsea boot”, već imaju kultni status; Kate Moss obožavateljica je moto modela, malo širih rokerskih modela s remenjem i zakovicama; Fausto Puglisi odlučio se na kaubojsku varijantu, a Alberta Ferretti svoje miljenice na doista tankoj potpetici istkala je baršunastim cvijećem.

Svaka sezona ima svoju boju. U jesen smo navikli da su to tamnosmeđe, bogato crvene i žute koje naginju prema boji senfa, a ove godine prišuljala se i jedna zelena. Njoj je uspjeh predvidio i najveći autoritet kad su boje u pitanju Pantone, a boju su nazvali “Lush Meadow”. Kao nikada do sada modne su piste, ali i dućani high street brendova prepuni zelenih komada. Ova je boja sofisticirana, elegantna i daje neku posebnu dozu luksuza komadima koji su obojeni u nju. Nakon što je osvojila piste, pojavila se i u trgovinama, a čini se da nekako najviše “voli” baršun, koji je apsolutni pobjednik sezone, barem što se materijala tiče.

Znate li što je Cold krema? Ako ne, ove subote pročitajte našu beauty rubriku... Opće pravilo koje vrijedi kod izrazito osjetljive kože lica je - “manje je više”. Drugim riječima, osobe koje imaju netolerantnu kožu trebaju paziti da je ne izlažu nepotrebnim sastojcima poput parfema ili boja. Kad govorimo o vrućoj vodi i tuširanju, situacija je slična: užitak koži pružit će gel za tuširanje s mirisima prirodnih sastojaka ili čak ulje. Nježne formule poželjne su u svijetu kozmetike već neko vrijeme, a sada s njima idemo i pod tuš. Ulja za tuširanje skladne su i nježne varijante koje ne isušuju kožu te su optimalne za kožu sklonu iritacijama. Nakon svega ne treba se dodatno mazati jer one su dva u jedan. Cold krema također je jedan od sastojaka na koje ćemo ovih dana često naići: radi se o jednoj od najstarijih farmaceutskih formula. Već stoljećima ta se krema upotrebljava za zaštitu jer se radi o emulziji ulja, vode i voska. Rezultat: ima odlična hidratantna svojstva, jednostavna je i bazična u svijetu kozmetike.

U rubrici destinacija posjetili smo Grčku, a u rubrici gastro vam predlažemo na koja tri načina pripremiti mirisne paprike. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr