Nakon godina u Kanadi, dizajnerica Marta Buzolić u Hrvatskoj je predstavila novu kolekciju za jesen

Franjo Matković
Vidi originalni članak
  • Dizajnerica Marta Buzolić predstavlja novu kolekciju kaputa, haljina, sakoa i drugih komada za jesen i zimu
  • Pri kreiranju aktualne kolekcije dizajnerica je imala na umu ženu koja će njezinu odjeću kombinirati na više načina i za različite prigode
  • Važno joj je bilo i da su to komadi koji nisu isključivo trendovski već će se nositi i sljedećih sezona


Nakon pet godina života u Kanadi i rada u struci na sjevernoameričkom tržištu, splitska dizajnerica Marta Buzolić vratila se u Hrvatsku i predstavlja novu kolekciju za sezonu jesen/zima. U kolekciji brenda MB by Marta Buzolić mogu se pronaći kaputi, baloneri, sakoi, jakne, bodyji, hlače, suknje i haljine.

Modeli su elegantni i nosivi, a krojevi jednostavni uz određene pomake u obliku detalja, kombinacije različitih materijala, boja i uzoraka što ih čini jedinstvenima i drukčijima. S obzirom na tu jednostavnost u krojevima, suptilne pomake i kvalitetu izrade, to su modeli koje će žene nositi sezonama.

"MB žena je moderna i samouvjerena i voli naglašavati svoju ženstvenost i seksepil, a opet izgledati sofisticirano, elegantno i  drugačije. Rekla bih da su većina mojih klijentica žene u dobi od 25-55 godina, ali ne isključivo. Mislim da će žena svake dobi pronaći nešto za sebe jer živimo u vremenima kada odjećom više ne određujemo starosnu dob. S obzirom na to da sam i sama žena i da sam uvijek i nosila svoj rad, dosta je inspiracije i poteklo od toga što sam išla za tim što bih i sama kupila, ali trenutno nije dostupno“, ispričala je dizajnerica.



Marta je karijeru započela još 2007. godine kao apsolventica Tekstilno-tehnološkog fakulteta i to prijavom na natječaj za mlade dizajnere koji je bio zajednički projekt fakulteta i Fashion Weeka Zagreb. Kolekcija tada predstavljena izazvala je veliki interes javnosti, a nakon toga joj Suzy Josipović-Redžepagić daje priliku da sljedeću sezonu nastupi sa samostalnom kolekcijom uz bok već afirmiranim modnim dizajnerima.

Razlika u onome što je Marta radila prije i ovoga što radi danas jest u tome što se ranije više fokusirala na večernje haljine i odjeću za posebne prilike dok danas veći fokus stavlja na svakodnevnu odjeću. „Promijenio se način kupovine i većina nas želi imati ono što vidimo, pa se rjeđe odlučujemo na odjeću po mjeri jer takav pristup iziskuje vrijeme. Isto tako danas svi više pažnje posvećujemo svakodnevnom izgledu i radije ćemo uložiti u dobar i kvalitetan sako nego u haljinu koju ćemo obući za neku prigodu i možda nikada više. Što se tiče dizajna, onaj tko je poznavao moj rad moći će prepoznati moj potpis i danas, iako se naizgled prijašnji i sadašnji rad razlikuju“, rekla je dizajnerica i dodala kako se fokus na kvalitetu i isticanje ženstvenosti i samouvjerenosti žene nije mijenjao.

Ono što je ostalo isto jest fokus na kvaliteti, isticanju ženstvenosti i samouvjerenosti osobe koja nosi MB. Također, razlika je i u tome što, kako kaže, danas ima puno više znanja i iskustva, što s vlastitim brendom, što s internacionalnim iskustvom pa ju u profesionalnom smislu teško može nešto iznenaditi, a da nije na to spremna.

Za snimanje kampanje Marta je i okupila sjajan tim: za fotografije je bio zadužen Franjo Matković, za styling Ana Nikačević, za makeup Nina Pejnović, za frizuru salon Glamour, a nova kolekcija izgleda genijalno na predivnoj Lidiji Lešić. Nova kolekcija MB by Marta Buzolić dostupna je na webshopu i na društvenim mrežama brenda.

Posjeti Miss7.24sata.hr