Nakit inspiriran umjetnošću? Da, moguće je!

PR/WhatsApp
Nakit inspiriran Van Goghovom umjetnošću savršeno prenosi silnu snagu ovog slikarskog genija
Vidi originalni članak

Obožavani dizajnerski brend nakita FREYWILLE predstavio je kolekciju koja će obojiti jesen najljepšim nijansama žute i plave te savršeno interpretira čarobna remek-djela slavnog Vincenta Van Gogha. Setovi Fleur D’or Jour i Eternité prenose silnu snagu ovog slikarskog genija, a sada su napokon stigli i u prodaju.

Van Goghova “Vaza s dvanaest suncokreta” inspiracija je za jedinstven dizajn Fleur D’or Jour. Naime, 1988.godine Van Gogh stvara seriju slika sa suncokretima kojima je ukrasio zidove sobe u “Žutoj kući” u Arelsu, a kako bi dočekao umjetnika Paula Gauguina s kojim je želio osnovati slikarsku zajednicu. Vincent pretvara Suncokrete u bića koja titraju i u sebi zadržavaju nagovještaj dobrog događaja, a predstavljaju životni ciklus koji je naslikan simfonijom žutih tonova.  

Freywille naušnice

Fleur D’or Jour oživljava na sanjivoj, tirkiznoj podlozi Vincentove Suncokrete u punoj energiji. Čednost ljeta, radost i ljepota prirode zrcale se u rapsodiji žutih do narančastih nijansi kojima su obojene latice bujnih cvjetova.

Freywille narukvice

Po mnogima, najimpresivniji dizajn je Èternite - on predstavlja interpretaciju Van Goghovog slavnog remek-djela “Zvjezdana noć“ – prikaz seoskog pejzaža noću, s plošnim brežuljcima u pozadini. To je prizor uznemirenog treperenja elemenata prirode i ljudskog svijeta, a selo se pruža prema nebu uz spiralne i zapletene pokrete. Energična svjetlost mjeseca te mistična  atmosfera noći, puna nade i beskonačnosti, uhvaćena je u snažnoj kompoziciji savršenom harmonijom intenzivnih tonova azurno i kobaltno plave, a poetski sjaj zvijezda neprekidno pulsira u nijansama limun i oker žute.

Freywille prstenje

Posjeti Miss7.24sata.hr