Najtraženija manekenka je - tajnovita Hrvatica!

Getty Images
Cijeli svijet bruji o njoj, a najpoznatija modna imena bore se da upravo Faretta nosi njihove revije...
Vidi originalni članak

U svijetu mode sve se češće čuje jedno neobično ime - Faretta. Iako ne zvuči kao da ima veze s našim krajevima, riječ je o 18-godišnjem modelu čija je modna priča započela u zadarskoj agenciji Colors Model Managment.

Inače, prema ocjeni Voguea ova mlada djevojka našla se na samom vrhu liste najpoželjnijih top modela koji su uvrjeljivo vladali proteklim modnim mjesecom.

Na svjetskim modnim pistama debitirala je u ožujku ove godine kada je u Parizu nosila Givenchyjevu reviju, a nakon toga je nizala uspjeh za uspjehom. Chloe, Victoria Beckham, Roberto Cavalli, Marc Jacobs, Ralph Lauren, Vera Wang i Mugler samo su neka od velikih modnih imena čije je revije imala priliku nositi.

No, upravo je Victoria Beckham i javno progovorila o Farettinoj ljepoti, poželjevši da izgleda baš poput nje.

Njezin strelovit uspon u svijetu mode, osim ljepote i talenta, obilježila je i tajnovitost. Naime, mlada manekenka vješto uspjeva sakriti od javnosti svoj identitet često ističući kako je dovoljno znati njezino pseudonim.

'Zovem se Faretta (ne tražite prezime jer imam samo ovo ime). Hrvatski sam model', napisala je mlada manekenka na svom Instagramu istaknuvši kako često pronalazi netočne informacije o sebi, a ovo je sve što javnost treba znati o njoj.

Inače, prije otprilike godinu dana na splitskoj rivi ju je zaustavila modna agentica Anna Gojanović, koja je svijetu predstavila i Arianu Kopljar, a osim matične agencije u svijetu je zastupaju Elite Worldwide i The Society.

Posjeti Miss7.24sata.hr