Najluđe Adidasove tenisice svih vremena, provjereno

Promo
Deset je umjetnica za Adidas dizajniralo tenisice, a svaki je model posveta jednoj saveznoj državi Amerike. Limitirana kolekcija prodana je na internetskom nadmetanju, cijene su letjele u nebo jer tenisice su pre-ge-ni-jal-ne
Vidi originalni članak

Sportski brend Adidas angažirao je deset američkih umjetnica na stvaranju nove, limitirane verzije njihove linije tenisica Ultraboost. Za svaki je model poslužila jedna od američkih saveznih država, a novac prikupljen prodajom namijenjen je dobrotvornoj organizaciji koja brine o jednakosti žena. Za tu se priliku Adidas udružio s medijskom kućom Refinery29 te su chic tenisice prodane putem online aukcije. 

Umjetnice na projektu bile su Meagan Morrison, Maria Castillo, Bree Poort, Lizzie Darden, Jenny Kiker, Sophia Chang, Mari Orr, Jen Mussari, Carrie Chan, Jordana Schrager, ali i modna urednica portala Refinery29 Alyssa Coscarelli. Zadatak je bio dizajnirati tenisice tako da na njima budu prepoznatljivi simboli određene države.

Kako svaka američka država ima nešto prepoznatljivo, na Adidasovim tenisicama tako su se našli kaktusi, jastozi, cvijeće, palme, hrana, prizori iz velegrada. Ukratko sve ono što putujući zemljom možete vidjeti, osjetiti, okusiti. Rezultat: genijalna kolekcija. I veliko "šmrc!" jer je nema u prodaji. 

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Posjeti Miss7.24sata.hr