Najljepše haljine za nadolazeće blagdane

Danijel Berković, Jurica Galoić, Slavko Midžor/PIXSELL
Poslovni domjenci, svečane večere, Badnjak, Božić i na koncu doček Nove godine – prosinac je u znaku posebnih evenata koji zahtijevaju nešto drukčiji dress code od uobičajenog. Haljina je idealan komad koji će zadovoljiti sve vaše prosinačke modne potrebe!
Vidi originalni članak

Koliko god voljeli 12. mjesec zbog svog sjaja, glamura i raznih proslava, često se dogodi da pred vlastitim ormarom ne znamo što odabrati za pojedinu prigodu. Ipak ne možemo nositi istu haljinu za poslovni domjenak i doček Nove godine u društvu najboljih prijatelja. Hlače, košulje, suknje i kombinezone ostavite za druge prigode – haljina je vaš savršen prosinački suputnik koji vas u niti jednoj prilici neće iznevjeriti.

Poslovni domjenci/zabave

Tijekom prosinca brojne firme se sjete svojih zaposlenika i klijenata te ih počaste domjenkom, cocktail partyjem ili čak zabavom u nekom klubu. Dress code možda nije striktno definiran, no znamo što se od nas traži – elegantno i ženstveno izdanje, ne previše izazovno, no ipak ne i poslovno uštogljeno.

Problem nastaje jer na razne ručkove/večere/zabave trebate ići direktno s posla, a ne možete cijeli dan biti u glamuroznoj večernjoj haljini. Često i visoke pete predstavljaju praktični problem. Tu uskaču pencil haljine – idealne za poslovne obveze, ali i za poslovne evente. One su u isto vrijeme izrazito profinjene, a kako prate liniju tijela i ženstvene. Zbog svog jednostavnog kroja nisu upadljive te će vas izvrsno pratiti i tijekom dana. Kombinirajte ih uz ravne čizme ili gležnjače. Pencil haljine neutralnih boja vole velik i upadljiv nakit.

Odličan odabir su i zatvorene haljine dugih rukava. Blago naglašen struk pruža ženstvenu notu, a uvijek ga možete dodatno naglasiti tankim remenom. Ako volite trendi kombinacije, birajte haljine ukrašene malim peplumom.

Proslave Badnjaka/Božića

Najvažniji prosinački događaj je proslava Badnjaka i Božića u krugu u obitelji. Dom je ukrašen do zadnjeg kutka, stol izgleda kao u najboljem restoranu, a svaki poklon ima svoj stil ukrašavanja. Ručkove i večere provodimo u društvu obitelji i najbližih prijatelja.

Naš styling ne bi trebao biti pretjerano svečan, no ipak i mi želimo zablistati. Odličan odabir za to su casual retro haljine i one s upadljivim printom. Naime, njima nije potreban dodatni nakit te ćete zbog toga izgledati opuštenije. Bubi kragne, blago naglašen struk i lepršavi modeli neće vas sputavati. Bit će te dotjerani, no ne i over dressed.

Doček Nove godine

Najglamuroznija noć u godini, nezaboravan provod, noć za pamćenje – doček Nove godine uvijek se potencira kao ona noć tijekom koje možemo modno pretjerivati. Šljokice, zlatna boja, bogat nakit, upadljiv make up – granice ne postoje. Naravno, sve dok to činite sa stilom.

Zbog toga haljina za Novu godinu slobodno može biti izazovnija, sjajnija i neobičnija. Među najdraže boje ubraja se sjajna zlatna i srebrna. Nezaobilazni su modeli ukrašeni šljokicama, blještavim ljuskicama ili sa sjajnim printom.

Sa stilom istaknite i svoje atribute. Kratke uske haljine ili one s dubljim dekolteom pravi su odabir. Ako se pak želite držati klasike, s malom crnom haljinom nikad ne možete pogriješiti.

Prilikom odabira haljine za nadolazeće blagdane pripazite za koju prigodu ju nosite. Koliko god nekad htjeli zablistati, nije svaki događaj prikladan za blještave i izazovne kombinacije.

U galeriji pogledajte što hrvatske trgovine nude za ove blagdane...

Posjeti Miss7.24sata.hr