Ovi trendovi obilježit će nadolazeću jesen - hoćeš li ih nositi?

Instagram@lejla.fili
Vidi originalni članak
  • Jesli li spremna začiniti svoj ormar s nekoliko modnih noviteta? Prije nego kreneš u šoping, bilo bi dobro da istražiš što i gdje kupiti
  • Donosimo ti listu vrućih modnih trendova za jesen 2021.
  • A nakon što saznaš što će u narednim mjesecima biti 'in', posjeti Arena Centar gdje 22. i 23. kolovoza možeš iskoristiti Vikend+ pogodnosti

I dok mnogi još uvijek čeznu za morem i ljetnim odjevnim kombinacijama, modni svijet ne miruje. Vodeći modni brendovi već su naveliko usmjereni na jesenske kolekcije koje su već počele pristizati u trgovine, a mi nismo mogli odoljeti istražiti što nam to modni velikani pripremaju za nadolazeće mjesece.

Izdvojili smo 7 vodećih modnih trendova za jesen 2021. kojima će uskoro biti opčinjene žene diljem svijeta. Pomno prati i bilježi sve modne poslastice koje već sada možeš kupiti u trgovinama u Arena Centru, a koje pristižu direktno sa svjetskih modnih pisti.

1. Prozirne haljine od čipke i tila

Ako nam je pandemija donijela nešto pozitivno, onda je to želja za dotjerivanjem i eksperimentiranjem s odjećom. Nakon mjeseci dominacije trenirki i tenisica, ove ćemo jeseni biti spremni za nešto seksepilnije odjevne kombinacije. Alberta Ferretti, Dior, Giambattista Valli i Simone Rocha samo su neki od brendova koji za jesen 2021. sugeriraju seksi haljine od prozirnih materijala poput čipke i tila, ukrašene raznoraznim detaljima poput 3D cvjetova, šljokica, kristala i perja. 

2. Uski kombinezoni koji slave obline

Ove će jeseni, barem ako je vjerovati modnim stručnjacima, trendseterice biti opsjednute kombinezonima. Ali ne bilo kojima! Naglasak je na uskim kombinezonima koji slave žensku figuru i u prvi plan stavljaju obline. Stoga vam predlažemo da zavirite u trgovine u Arena Centru i pronađete za sebe kombinezon po uzoru na Pradu, Dolce & Gabanu, Emiliju Wickstead, Givenchy ili Davida Komu. 

3. Odjeća jarkih boja

Iako je jesen poznata po zagasitim nijansama, ove sezone vladat će pomama za odjećom jarkih boja. Imali smo to prilike vidjeti na revijama brojnih modnih kuća (lista je zaista dugačka!). Dakle, znaš što ti je činiti - svoje jesenske kombinacije obavezno začini pokojim plavim, zelenim, narančastim, žutim ili pink komadom odjeće. Odlične destinacije na kojima ćeš pronaći ono što tražiš svakako su Desigual i Benetton - brendovi poznati po odjeći koja pršti bojama. Nemoj se bojati upečatljivih nijansi, već se odvaži odabrati nekoliko komada u veselim tonovima koje po potrebi možeš umiriti neutralnom crnom, sivom ili bijelom.

4. Statement šljokičasti komadi

Šljokice će ove sezone biti posvuda! Dokaz da šljokice nisu rezervirane samo za novogodišnju noć i glamurozne zabave su prepune piste šljokica kojima smo svjedočili na proteklim tjednima mode. Brendovi poput Alberte Ferretti, Moschina, Stelle McCartney, Burberryja, Valentina i Louis Vuittona prigrlili su šljokice i uklopili ih u svoje jesenske kolekcije, a već sada ih se može pronaći i u high street trgovinama. Liu Jo XYZ Fashion Store u Arena Centru samo su neke od trgovina koje u svojoj ponudi imaju statement šljokičaste komade za sve prilike pa ih prilikom šopinga nikako nemoj zaobići.

5. Tamni traper

Kada je riječ o svima omiljenim trapericama, kojih nikad nije previše u ormaru, valja znati da će se trend širokih nogavica nastaviti i u narednim mjesecima, no sudeći prema sugestijama modnih vizionara ove jeseni će dominirati modeli izrađeni od tamnog trapera. Jesenske kolekcije već su pristigle u Levi's, Calvin Klein, Scotch&Sodu, Pepe Jeans i brojne druge trgovine u Arena Centru u kojima možeš pronaći razne modele traperica, stoga ti predlažemo da upravo ondje potražiš svoje nove traperice za povratak u školske klupe ili u ured.

6. Mini haljine i suknje

Iako je vladavina midi haljina i suknji trajala nekoliko sezona zaredom te se činilo kao da ih ništa ne može baciti s trona, to se ipak dogodilo. Sukladno onome što su na tjednima mode predstavili Fendi, Dolce & Gabbana, Schiaparelli i Tom Ford, polako ali sigurno započinje vladavina mini haljina i suknji. No, nisu oni jedini koji su prepoznali potencijal minica. High street brendovi svoje kolekcije nadopunjuju nekoliko puta u sezoni pa je i veća vjerojatnost da ćeš pronaći ono što si zamislila u trgovinama poput Zare, Manga, Bershke i Ted Bakera.

7. Predugački rukavi

Možda zvuči suludo, ali već smo naučili kako u modnom svijetu vrijedi pravilo da pravila nema. Tako će se ove jeseni izroditi dosad neviđeni mikrotrend koji bi prema predviđanjima modnih stručnjaka mogao prerasti u jedan od omiljenih trendova sezone - predugački XXL rukavi. Cilj je da tvoje veste, košulje, jakne i pletivo imaju duge rukave koji izgledaju kao da su se razvukli. Potraži ovaj cool trend u Arena Centru, u trgovinama koje uvijek prve imaju vodeće svjetske trendove, kao primjerice Massimo Dutti, Replay ili Fashion&Friends.

Ukoliko ti se sviđaju modni trendovi za jesen i upravo razmišljaš o tome da se počastiš s nekoliko 'must have' komada za povratak na posao ili u školu sa stilom, predlažemo ti da spojiš ugodno s korisnim i uputiš se u Arena Centar gdje 22. i 23. kolovoza možeš iskoristiti Vikend+ pogodnosti. Pretvorila si se u uho? Za potrošenih 200 do 350 kuna na Mastercard® i Maestro® karticama čeka te kupon za besplatnu kavu, a za potrošenih 350 kuna ili više čeka te kupon za kavu i kolač. Nije li to odlična vijest? Osim što ćeš obnoviti svoj ormar, još ćeš se i zasladiti nakon dugog i iscrpljujućeg šopinga. Više informacija pronađi na Vikend+ pultu u Arena Centru. Želimo ti sretan šoping i ne zaboravi ponijeti svoju Mastercard® ili Maestro® karticu!

Posjeti Miss7.24sata.hr