Moderni "update" legendarnog hipijevskog uzorka

Rex/Guliver
Psihodeličnitie-dye obožavali su hipiji sedamdesetih, a danas se ovaj originalni uzorak može uklopiti u bilo koji stil
Vidi originalni članak

Je li slučajnost da se tie-dye trend vratio na modne piste baš iste godine kada je bend Grateful Dead odsvirao svoj posljednji koncert nakon 50 godina? Mislimo da ne. Za proljeće ove godine legendarni hipijevski uzorak dobio je moderni “update” i prešao s majica za bendove na odjeću koja je spremna za najglamuroznija izdanja ili, ako baš želite, i za ulicu.

U Altuzzarinoj se zelenoj haljini vidimo na nekoj egzotičnoj plaži s koktelom u ruci, a nešto moderniju verziju ovoga psihodeličnog uzorka u svojoj je kolekciji za proljeće 2016. prikazala modna kuća BCBG Max Azria. Sivi tie-dye uparila je s modernim geometrijskim uzorkom. Thakoonova haljina boje trapera idealna je za svaku ljetnu priliku, dok je Rachel Comey na trenutak na piste vratila devedesete, što nam se posebno sviđa. Predimenzionirana plava majica bez rukava po rubovima je u tie-dye stilu, a uparena s odrezanim traper bermudama. Ovaj look savršen je za glazbene festivale na otvorenom u paru s parkom ili jaknom na kapuljaču za nenadanu kišu. Ovaj bajkoviti uzorak najbolje izgleda na prozračnim, lepršavim materijalima koji su kao stvoreni za proljeće, a ako mu želite dati malo glamura, uparite ga sa “statement” nakitom ili štiklama.

Po stilske savjete možete otići i online. Street style blogovi prepuni su inspiracije, a tie-dye je idealan način da osvježite proljetnu garderobu. Posebno će se svidjeti modnim alternativkama, a majice s ovim psihodeličnim printom možete napraviti i sami. Trebat će vam jedna bijela majica, kuhinjske gumice, boje za tkaninu, soda bikarbona, voda, rukavice, kratki štap debljine oko centimetar i maska za lice kako ne biste udisali miris boje i sode bikarbone. Namočite majicu u otopini sode bikarbone i mlake vode. Ovo će spriječiti da se boje miješaju. Stavite majicu na stol i u sredinu majice okomito stavite štap te ga počnite okretati u smjeru kazaljke na satu. Majica bi vam trebala izgledati poput okrugle pite. Iskoristite gumice tako da zavežete “pitu” od majice i podijelite je na trokutaste odjeljke. Ako ste je podijelili na, npr., 12 trokutastih dijelova, koristite tri boje i svaka četiri trokuta obojite tekućom bojom za tkaninu. Stavite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem i ostavite na toplome mjestu najmanje 24 sata. Kad je odmotate, dobit ćete “custom made” majicu kojoj će se svi diviti, a i vi ćete se vjerojatno osjećati vrlo uspješno. Nosite je u svim prilikama i na sve moguće načine. Na traperice, pencil suknje, bermude, štikle ili tenisice, a preko ljeta može vam poslužiti i kao prekrivalo preko kupaćega kostima. S ovim ćete uzorkom definitivno prodrmati svoj proljetni stil.

U galeriji smo složila dva odlična stylinga s tie-dye komadima.

Posjeti Miss7.24sata.hr