Moderne Pepeljuge nose cipele s kristalićima: Pronašli smo najljepše

Getty Images
Popularizirala ih je Carrie Bradshaw, a onda su pokleknuli i dizajneri. Stiže svjetlucavo proljeće
Vidi originalni članak

Sve je počelo od Manola Blahnika i kultnih plavih vjenčanih cipela za Sarah Jessicu Parker, odnosno slavnu modnu filmsku ikonu Carrie Bradshaw. Tim elegantnim parom štikli s kristalima Faca ju je zaprosio u filmu “Seks i grad” nakon silnih peripetija. I upravo je njih i nosila na vjenčanju.

via GIPHY

Što dizajneri predlože, slavne trendseterice odobre, a high street brendovi slijede. Iznimka nije ni proljetno-ljetna sezona koju svi toliko iščekujemo. Pristupačni brendovi Zara i Uterque već su svoje modele ukrasili kristalima, a na svjetskoj sceni Sarah Jessica Parker očito je inspiraciju pronašla upravo u manolicama s početka priče. Za svoju mini liniju cipela u suradnji s Net-a-Porterom kreirala je plave stiletto cipele s kristalima koje su izazvale pravu pomamu među fashionisticama.

Balenciaga

Miu Miu i Dior spojili su ih s baršunom, a Balenciagini raskošni modeli sjaje se svako malo na nogama trendseterica. Ono najbolje je što se cipele s kristalima tako dobro kombiniraju i s “običnim” trapericama. Blagdani su daleko iza nas, ali to ne znači da trebate odustati od malo sjaja u vašim kombinacijama.

Zara, 449,90 kn

uterque.com, 950 kn

Sjp by Sarah Jessica Parker, net-a-porter.com, 460 ezra

Paul Andrew, farfetch.com, 306 eura

Nicholas Kirkwood, farfetch.com, 740 eura

uterque.com, 950 kn

Giannico, farfetch.com, 363 eura

Posjeti Miss7.24sata.hr