Moda na naš način: Obama nosi cipele od kože proizvedene u Hrvatskoj

Getty Images
Najutjecajniji političar na svijetu za sebe je odabrao specifične kožne cipele prozvedene u tradicionalnoj hrvatskoj tvornici koja postoji već osamdeset godina.
Vidi originalni članak

Velika je stvar kada predsjednik jedne od najutjecajnijih zemalja na svijetu, Barack Obama, odabere nositi cipele djelomično proizvedene u Hrvatskoj. Naravno, vjerojatno ne postoji bolja reklama od te.

Sve je počelo još prije godinu dana, kada je do zaposlenika tvornice koža Viviani Psunj, smještene pokraj Nove Gradiške, stigla fotografija na kojoj Obama nosi cipele proizvedene upravo od hrvatskih materijala.

Ipak, ističu kako na proizvodnji tih cipela sudjeluje nekoliko zemalja.

"To je globalna cipela, naši partneri Talijani su je dizajnirali, Nijemci proizveli, a kožu su obradili naši djelatnici u Rešetarima" izjavio je Ivan Ljubić, direktor tvornice, za 24 sata.

Iako su ponosni na tu činjenicu, u tvrtci ističu kako je ne vole isticati jer smatraju kako je još bolja reklama sama kvaliteta materijala kojom se mogu pohvaliti.

"Koža koju ovdje prerađujemo je premium kvalitete, odlikuje se osobinama da propušta zrak, dok u isto vrijeme ne propušta vlagu. Te osobine kože koju prerađujemo prepoznali su vodeći proizvođači obuće u svijetu koji su naši kupci", objasnili su.

Posjeti Miss7.24sata.hr