Mistična šumska bića na reviji Alexander McQueena

Guliver Image/Getty Images
Revije poznatog brenda Alexander McQueena ubrajaju se u jedne od najiščekivanijih jer uvijek donose neku posve drukčiju atmosferu, uvode u svijet mistike, čudnih bića i, naravno, besprijekorne mode. Sarah Burton je u utorak 04. veljače sve gledatelje odvela u tajanstvenu šumu u kojoj prevladavaju nevine razigrane djevojke, ali i opaka bića.
Vidi originalni članak

I sam McQueen je uvijek naglašavao kako želi svojim gledateljima predstaviti spektakularan show, poseban svijet i atmosferu koja će ih prikovati uz svoja sjedala. Sarah je uspješno nastavila stvarati takve revije.  Divlja ljepota je bila nova inspiracija Alexanderov nasljednice.

„Htjela sam ponovno vidjeti žensko lice. Osloboditi je malo, dodirnuti i osjetiti je. Predstavila sam svijet kroz oči nevinog djeteta“, izjavila je Sarah.

Mistična bajka pomalo nas podsjeća na Crvenkapicu. S jedne strane imamo razigrane i djevojačke kreacije koje možemo zamisliti na Crvenkapici dok kroči mjesečinom osvijetljenu šumu. No, Sarah je predstavila i manje nevina bića – divlje ženske vukove koji nose krzno od glave do pete.

Prijelaz se može vidjeti i kroz make up manekenki. Nevina djevojka pretvara se u divlje biće koje nosi snažnije i upečatljivije komade.

Može se reći da je ova sezona bila u znaku ravnih cipela, a taj trend slijedi i Alexander McQueen koji je predstavio ravne čizme ukrašene krznenih dodacima.

Kolekciju je nosila i hrvatska manekenka Tamara Pernar kojoj je ova sezona bila iznimno uspješna. 

U galeriji detaljnije pogledajte dio kolekcije...

Posjeti Miss7.24sata.hr