Minimalizam ukrašen trendi detaljima

Slavko Midžor/Pixsell
Završna večer Dreft Fashion Week Zagreba bila je u znaku strane dizajnerice Henriette Ludgate, a iznenađenje večeri bila je Ivana Popović koja je prikazala smirenu i decentnu kolekciju u nude nijansama.
Vidi originalni članak

Ivančica Hrustić

Nakon kratkog izbivanja dizajnerica Ivančica Hrustić, koju rado nose operne i glazbene dive, otvorila je završnu večer ovosezonskog Dreft Fashion Week Zagreba. 

Ivančicu je inspirirala jedna fotografija nepoznatog autora koja prikazuje očaravajući pejzaž mračne i guste šume, a upravo su njene manekenke bile tajanstvene vile u večernjim haljinama od svile, tila i čipke.

Dizajnerica je uspjela stvoriti atmosferu mistike na modnoj pisti. Što se tiče same kolekcije, sastoji se od dugih i kratkih večernjih haljina. Kreacije su u isto vrijeme ženstvene, tajanstvene i seksipilne. Zavodljivost Ivančica postiže prozirnim materijala i kraćim modelima haljine. Jedan od najboljih trenutaka su kreacije s istaknutim ramenima.

Ana Kujundžić

Splitska dizajnerica ostala je vjerna svom stilu, a za inspiraciju za novu kolekciju uzela je jedan odjevni predmet – košulju.

Na pisti smo vidjeli haljine koje pozornost plijene svojim prišivenim komadima koji su zapravo dijelovi košulje. Pojedini modeli imaju dijelove kragni dok drugi, primjerice, džepove.

Ana nikad nije kreirala za širu publiku, njeni komadi namijenjeni su uskoj klijenteli koja voli šarenilo, ali i avangardu. Koliko god njene kreacije bile prepoznatljive, rado bi kod Ane vidjeli stilsku promjenu koja bi svakako bila osvježenje.

Henrietta Ludgate

Škotska dizajnerica bila je ono što smo tražili na modnoj pisti završne večeri DFWZ-a. Smirujuća revija predstavila je minimalističke kreacije koje su ukrašene trendi detaljima.

Volani, peplum i rese su tek decentni detalji koji izvrsno nadopunjuju haljine. Dominira pencil kroj koji je povremeno osvježen širim modelima. Kreacije se uz pomoć detalja pretvaraju iz elegantnog poslovnog looka u večernji look. Prirodna ženska ljepota stavljena je u prvi plan.

Ivana Popović & Mladen i Petar Grubić

Poznata dizajnerica inspiraciju za novu kolekciju pronašla je u backpackerima i buvljacima u Maroku, Parizu, Budimpešti i Londonu. Prevladavaju haljine od šifona i svilenog tafta, a styling je zaokružen upečatljivim nakitom Mladena i Petra Grubića.

Nova kolekcija je bila pravo iznenađenje. Ivana poznata po takozvanom „umjetničkom trashu“ u kojem prevladavaju boje, neobični krojevi i eklektični stil, ovaj put se odlučila za nude tonove, crnu i sivu boju.

Nije bila samo kolekcija smirena nego i njena prezentacija. Moramo priznati da nježni, ublaženi i jednostavni komadi odlično funkcioniraju. Čini se da Ivana još mnogo toga ima za pokazati.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije završne večeri Dreft Fashion Week Zagreba...

Posjeti Miss7.24sata.hr